Μειώστε την LDL («κακή») χοληστερόλη

Δεν είναι μυστικό ότι, ορισμένες τροφές μπορεί να σας βοηθήσουν, να μειώσετε τα επίπεδα της LDL («κακής») χοληστερόλης, η οποία προκαλεί συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, που οδηγεί σε καρδιακή νόσο, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Αλλά, αυτό που μπορεί να σας εκπλήξει είναι, ότι πολλά από αυτά τα τρόφιμα είναι νόστιμα και εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα σας.

Αφεθείτε σε ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Η μαύρη σοκολάτα

περιέχει φλαβονοειδή, που είναι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της LDL. Απλά φροντίστε να τη τρώτε με μέτρο, γιατί είναι επίσης, πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κακάο χωρίς ζάχαρη, στη μαγειρική σας, για να πάρετε παρόμοια αποτελέσματα.

Αβοκάντο. Θα σας δώσω το ελαϊκό οξύ, το οποίο βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης στο αίμα σας. Δοκιμάστε να βάλετε μερικές φέτες στο σάντουιτς σας ή να το προσθέσετε σε μια σαλάτα.

Πιείτε λίγο κρασί. Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, μια ουσία που βρίσκεται στο κόκκινο δέρμα των σταφυλιών, η οποία μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος και τα επίπεδα της LDL. Προσοχή όμως, γιατί η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας. Ενώ, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο δείπνο είναι ακίνδυνο.

Tea Time. Τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, που μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Το πράσινο τσάι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά, διότι δεν έχει υποστεί ζύμωση και είναι λιγότερο επεξεργασμένο

Καταναλώστε ανάλατους ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, έτσι τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της LDL σας. Προσπαθήστε να βάλετε λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς στη σαλάτα σας, ή να τους φάτε σκέτους σαν ένα σνακ. Απλά φροντίστε να προσέχετε την ποσότητα που καταναλώνετε, γιατί είναι υψηλοί σε θερμίδες.

Δημητριακά ολικής αλέσεως. Κριθάρι, πλιγούρι βρώμης και καστανό ρύζι έχουν πολλές διαλυτές φυτικές ίνες και έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την LDL, μειώνοντας την απορρόφηση της στο αίμα. Δοκιμάστε να αλλάξετε τα λευκά ζυμαρικά με αυτά της ολικής αλέσεως. Για να αυξήστε την κατανάλωση των δημητριακών, προσθέστε το πρωί πλιγούρι βρώμης μαζί με τα φρούτα.

Όσπρια. Όλα τα όσπρια, αλλά κυρίως τα μαύρα φασόλια, είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες συνδέονται με τη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, μέχρι και 5 τοις εκατό. Δοκιμάστε burritos φασολιών, ή κάντε χούμους, που γίνεται με ρεβίθια, για ένα απογευματινό σνακ.

Τρώτε τα λαχανικά σας. Τα περισσότερα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι χαμηλά σε θερμίδες. Επίσης, η μελιτζάνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Αλλά, οποιοδήποτε είδος λαχανικών, θα σας δώσει φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που είναι καλό για την υγεία σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα