Λίγο πριν τα Emmy: Tα σήριαλ που θα δούμε φέτος και γιατί

Aπό τα σήριαλ που είναι υποψήφια για Emmy καλύτερης δραματικής σειράς, έχω δει τα περισσότερα. Φυσικά μου άρεσε το Homeland, ειδικά οι δύο τελευταίοι κύκλοι, από τότε δηλαδή που βγήκε από τη μέση ο κοκκινομάλλης εραστής που έκανε το σήριαλ σαπουνόπερα και μας αποσυντόνιζε από την υπόθεση. Η διπολική πράκτορας της CIA Kάρι Μάθεσον (Claire Dannes), στον αντίποδα της αμέριμνης Κάρι Μπράντσο του Sex & the City συνοψίζει τη σύγχρονη εικόνα της Αμερικής, μιας Αμερικής που την ώρα που

ψώνιζε Manolo Blahnik, έπινε cosmopolitan και ασχολιόνταν με το μέγεθος του Mr. Big, την βρήκε η 11η Σεπτεμβρίου. Μια ψυχωτική σήμερα Αμερική που ψάχνει να φυλαχτεί από τους εχθρούς της. Ισχυρή υποψηφιότητα απόψε. O νέος κύκλος ξεκινάει στις 15 Ιανουαρίου.

Roots, παίζεται αυτή τη στιγμή στον Οte TV

Είμαι από αυτές που ψάχνουν συνέχεια τη νέα ακόμα καλύτερη σειρά. Από τα φετινά Πόλεμος & Ειρήνη του BBC και την νέα σύντομη εκδοχή του Roots, μέχρι το Spartacus και το Episodes του Ricky Gervais, ψάχνω συνέχεια το εξυπνότερο/αστειότερο/αιματηρότερο/φαντασμαγορικότερο, και σε γενικές γραμμές κάτι με κουστούμια εποχής ει δυνατόν.

H Eμίλια Κλαρκ ως Daenerys Targaryen, υποψήφια απόψε για Emmy

Το Game of Thrones το ανακάλυψα στο πρώτο κιόλας επεισόδιο και κόλλησα, καθότι ελαφρώς geek (Σέλντον φορέβερ), μου θύμιζε τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Επί 10 Δευτέρες (για όσο προβάλλεται) δεν ανοίγω το facebook μη τυχόν και δω κάποιο spoiler. Έκανα unfriend άνθρωπο που ανέβασε 8.30 το πρωί εκείνης της καταραμένης Δευτέρας το θάνατο του Τζον Σνόου (get a life). Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη σειρά, αν και αναμένεται να σαρώσει όλα τα βραβεία απόψε, αλλά είναι πλέον κομμάτι της ποπ κουλτούρας μας και πάνω της έχουν χτιστεί από web εκπομπές όπως το ξεκαρδιστικό Gay of Thrones, μέχρι app που στέλνεις ανώνυμα σπόιλερς στους φίλους σου.

Έχω δει το House of Cards, το Mr. Robot, το Americans, το How to Get Away with Murder, το Fargo, το Modern Family, το Empire, το Orphan Black, όλα υποψήφια απόψε και όλα μας κράτησαν καλή παρέα τα βράδια που θέλαμε να αράξουμε στον καναπέ. Από το τρυφερό Downton Abbey λάτρεψα τo χιούμορ της Μάγκι Σμιθ και ελπίζω απόψε να πάρει το Emmy, αν μη τι άλλο για τnν ατάκα «Τι είναι Σαββατοκύριακο;»

Αλλά οι μακράν πιο αγαπημένες μου σειρές δεν έχουν καμιά υποψηφιότητα φέτος.

Περίμενα πώς και πώς να παιχτεί το Vinyl, το υπογράφουν ο Σκορτσέζε και ο Τζάγκερ μαζί, και δωράκι ο υιός Τζάγκερ, Τζέιμς, ίδιος ο μπαμπάς του στα νιάτα του. Η ιστορία μιας δισκογραφικής στη Νέα Υόρκη το 1973. Μιας χρονιάς σταθμό στην ιστορία της μουσικής: οι Led Zeppelin στο αποκορύφωμα της καριέρας τους, ο Bowie με τον Ziggy πάει στην Αμερική, τα πρώτα βήματα των New York Dolls, η funk στα αυτοσχέδια κλαμπ του Χάρλεμ, ολόκληρα μουσικά κινήματα γεννήθηκαν τότε και όποιος τα μύριζε πρώτος θα γινόταν πλούσιος. 10 συγκλονιστικά επεισόδια, μια μεγάλη απογοήτευση: ο δεύτερος κύκλος ακυρώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού καθότι αποχώρησε ο βασικός σεναριογράφος. Αλλά αξίζει έστω κι ατέλειωτο, ακούς μουσικάρες.

Όμως, υπάρχει ήδη το The Get Down, να το αντικαταστήσει. Η Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του ’70, από την καλλιτεχνική σκηνή του SoHo μέχρι το CBGBs και το Studio 54, στους νεόχτιστους γυάλινους πύργους του World Trade Center. Όσοι το βλέπουν μου λένε ότι είναι καλύτερο από το Vinyl.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι φαν των Vikings, επίσης από το πρώτο επεισόδιο, όχι όμως για τους λόγους που πιστεύουν οι φίλες μου, αλλά επειδή από μικρή είχα κόλλημα με τους Βίκινγκς. Με τα πλοία τους, τα έθιμά τους, τη Βαλχάλα, τα κράνη με τα κέρατα, οκ και με το six pack του Ράγκναρ. 30 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει να παίζεται στην Αμερική το δεύτερο μισό του 4ου κύκλου (10 επεισόδια).

Άφησα την καλύτερη σειρά μου για το τέλος. Τώρα που μιλάμε βλέπω τα τελευταία επεισόδια του δεύτερου κύκλου των Narcos. Ένα την ημέρα, για να μην τελειώσει γρήγορα. Η ιστορία του Πάμπλο Εσκομπάρ, του ναρκοβαρώνου της Κολομβίας, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες, σε μια σειρά που κάνει σκηνοθετική τομή (πρέπει να τη δεις για να καταλάβεις) και που όλοι οι ηθοποιοί μιλάνε τη γλώσσα του χαρακτήρα τον οποίο υποδύονται. Δηλαδή οι Κολομβιάνοι Ισπανικά, οι Αμερικανοί Αγγλικά και οι Γερμανοί Γερμανικά, κάτι που πλέον είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουμε μια σειρά ή μια ταινία στα σοβαρά.

H σειρά από το πρώτο λεπτό έδωσε το στίγμα της. Μια σφαγή μέσα σε ένα κλαμπ του Μεντεγίν, τη δεκαετία του ’70 υπό τους ήχους του κομματιού Εl Preso ( o φυλακισμένος) των επίσης μεντεγινέζων (όπως και ο Εσκομπάρ), Fruko y sus Tesos. Έκτοτε το κομμάτι βρίσκεται στα top ten μου, μπορείτε να δείτε στις φωτό παρακάτω γιατί, και ναι, αυτά τα εξώφυλλα δίσκων κυκλοφόρησαν στην πραγματικότητα.

Δωράκι: εις εκ των τριών βασικών πρωταγωνιστών είναι ο Pedro Pascal, τον οποίο όλες αγαπήσατε ως σέξι Όμπεριν Μαρτέλ στο Game of Thrones.

Keywords
Τυχαία Θέματα