Κι όμως η παχυσαρκία είναι μεταδοτική!

Γνωρίζατε ότι η παχυσαρκία είναι μεταδοτική; Και δεν εννοώ σαν μικρόβια ή έναν ιό, αλλά κοινωνικά μεταδοτική. Δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη ψυχολογία του κοπαδιού; Την τάση των ανθρώπων να ακολουθούν το πλήθος. Λοιπόν, αυτό ισχύει και όταν πρόκειται για την φυσική κατάσταση και την υγεία. Επανειλημμένα, έρευνες έχουν δείξει, ότι οι φίλοι και η οικογένειά, μπορεί να σας επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους. Όμως, μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να ξεφορτωθείτε τους φίλους σας, απλά θα πρέπει να γνωρίζετε για ποιο λόγο η παχυσαρκία είναι μεταδοτική.

Αν οι φίλοι σας

πιέζουν να τους ακολουθείτε συνεχώς στις κοινωνικές εκδηλώσεις, αντί να πηγαίνετε γυμναστήριο, τότε είναι μια κακή επιρροή. Όμως, δεν χρειάζεται να τους αποφύγετε, μπορείτε να μοιράσετε το χρόνο σας κατάλληλα, ώστε να κάνετε λίγο από όλα. Επίσης, δεδομένου ότι η παχυσαρκία είναι μεταδοτική, αν γυμνάζεστε μόνο εσείς και όχι οι φίλοι σας, τότε μπορεί να είναι μεταδοτικό σε εκείνους.

Μήπως έχετε παρατηρήσει ότι συνήθως, παραγγέλνετε το ίδιο ορεκτικό με τον/ την φίλη σας; Ή ίσως έχετε και οι δύο τις ίδιες ιδιορρυθμίες στα τρόφιμα; Αυτό είναι επειδή, οι φίλοι και τα ζευγάρια μοιράζονται παρόμοιες διατροφικές συνήθειες. Και είναι καλό, αν κάνετε και οι δύο υγιεινές επιλογές, αν όμως, σας παρασύρουν στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και για να το λύσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να μαγειρεύετε υγιεινά γεύματα στο σπίτι και να τους προσκαλείτε, ώστε να τους επηρεάσετε θετικά.

Εσείς και ο καλύτερος σας φίλος, πηγαίνετε για ένα δείπνο και όταν έρχεται η ώρα για το επιδόρπιο, παραγγέλνει σοκολατίνα και θέλει να τη μοιραστείτε, ενώ γνωρίζει ότι κάνετε δίαιτα. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα, να μην μπορείτε να αντισταθείτε και να ενδώσετε στον γλυκό πειρασμό. Αλλά, τότε θα αισθάνεστε ένοχοι το υπόλοιπο της νύχτας. Αυτή η πίεση από τους φίλους σας, είναι συχνή, γι αυτό θα πρέπει να τους εξηγήσετε τους στόχους σας και να επιλέξετε μια πιο υγιεινή εκδοχή για επιδόρπιο.

Εάν εκμεταλλεύεστε κάθε ευκαιρία, για να χαλαρώσετε με τους φίλους σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι, το φαγητό παίζει πρωταρχικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Γι αυτό και η προσέγγισή σας στις αντιξοότητες, περιβάλλεται από τρόφιμα και αλκοόλ, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζετε πραγματικά το πρόβλημα. Να θυμάστε, όμως ότι, η στάση και η προσέγγισή σας στη ζωή είναι το παν, και εάν κάνετε υγιεινές επιλογές, θα διαδώσετε το μήνυμα στους φίλους σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα