Κάνοντας υγιεινές επιλογές όταν τρώτε έξω

Για πολλούς, το φαγητό έξω είναι ένας τρόπος για να χαλαρώσετε και να κοινωνικοποιηθείτε. Αλλά, αν προσέχετε το βάρος σας ή απλά ασχολείστε με την υγιεινή διατροφή, το φαγητό εκτός σπιτιού, μπορεί να είναι μια πρόκληση. Τα καλά νέα είναι, ότι συνήθως υπάρχουν υγιεινές επιλογές σε κάθε εστιατόριο, ακόμη και σε ταχυφαγία. Ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες, θα μπορείτε να απολαμβάνετε το φαγητό και να έχετε ταυτόχρονα μια υγιεινή διατροφή.

Πριν λοιπόν, πάτε έξω για φαγητό, σκεφτείτε πού θα φάτε και τι θα επιλέξετε. Θα είναι

πολύ πιο εύκολο να κάνετε υγιεινές επιλογές, αν έχετε ήδη αποφασίσει τι θα παραγγείλετε. Προσπαθήστε, επίσης, να μην καταλήξετε στο εστιατόριο υπερβολικά πεινασμένοι. Διότι, είναι πιο δύσκολο να καταναλώσετε υγιεινές τροφές, όταν πεινάτε πολύ. Τρώγοντας κάτι μια ώρα πριν πάτε στο εστιατόριο, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση. Μερικές ιδέες είναι: ένα μέτριο μήλο και μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο, ή μια μικρή μπανάνα και ένα τετράγωνο από μια σκούρα σοκολάτα.

Επιλέξτε πιάτα που περιλαμβάνουν λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, και άπαχες πρωτεϊνούχες τροφές. Εστιάζοντας στις έξυπνες επιλογές από κάθε μια από τις 5 ομάδες τροφίμων, μπορεί να σας βοηθήσει να μην ξεφύγετε και να μη πάρετε κιλά. Επίσης, με την προσθήκη αυτών των τροφίμων, μπορείτε να έχετε ένα ισορροπημένο γεύμα. Εάν το πιάτο σας δεν σερβίρεται με λαχανικά, παραγγείλετε κάποια ως γαρνιτούρα ή μια σαλάτα. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, αντί για ένα ορεκτικό. Επιπλέον, σκεφτείτε τι θα πιείτε. Η καλύτερη επιλογή είναι το νερό, αλλά εάν θέλετε να πιείτε αλκοολούχα ποτά, επιλέξτε τις επιλογές με τις λιγότερες θερμίδες. Για παράδειγμα, μια παγωμένη μαργαρίτα μπορεί να έχει πάνω από 400 θερμίδες! Ενώ ένα ποτήρι κρασί έχει 80 θερμίδες.

Επίσης, όταν τρώτε έξω καλό είναι να παραγγέλνετε ψητά πιάτα ή στη σχάρα, αντί εκείνων που είναι τηγανητά ή τσιγαριστά. Αποφύγετε τι τροφές που έχουν κρέμες, πολύ λάδι και βούτυρο και που είναι πανέ. Αυτές οι επιλογές είναι πολύ υψηλές σε θερμίδες. Ρωτήστε εάν μπορούν να σας φέρουν ξεχωριστά τη σάλτσα, ώστε να προσθέσετε όσο εσείς θέλετε. Αν επιθυμείτε κάποιο γλυκό, υπάρχουν υγιεινές επιλογές. Η κρέμα γάλακτος και το παγωτό έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Αντί λοιπόν, να πάρετε ένα παχυντικό γλυκό, ρωτήστε το προσωπικό αν μπορείτε να έχετε μια γρανίτα, ένα γιαούρτι μαζί με φρούτα ή μια κρέμα που να γίνεται με χαμηλά λιπαρά. Επίσης, καλό είναι αφού τελειώσετε το κυρίως πιάτο, να περιμένετε λίγο πριν παραγγείλετε κάποιο επιδόρπιο, γιατί μπορεί να έχετε χορτάσει.

Εάν, κάνετε ένα οδικό ταξίδι, με αφορμή την εορτής της 28 Οκτωβρίου, τότε η συσκευασία υγιεινών τροφίμων είναι ένας πολύ καλός τρόπος, ώστε να προσέξετε τη διατροφή σας και να μη πάρτε κιλά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Έτσι, πάρτε υγιεινά σνακ που συσκευάζονται καλά, όπως αποξηραμένα φρούτα, κουλούρια, καρύδια ή βάλτε σε ένα ψυγείο, φρέσκα λαχανικά και φρούτα, όπως μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια, καρότα, μήλο και φέτες πορτοκαλιού. Να προσέχετε να μην αφήνετε τα τρόφιμα εκτός ψυγείου για περισσότερο από δύο ώρες. Και όταν ο καιρός είναι ζεστός, τότε τοποθετήστε τα ψυγεία και τις τσάντες με τα τρόφιμα σε σκιερό μέρος. Τέλος, να θυμάστε, ότι όπου κι αν τρώτε, δεν χρειάζεται να καθαρίσετε το πιάτο σας. Αντ΄ αυτού, να τρώτε αργά και να σταματάτε, όταν νιώθετε πλήρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα