Η Fiona von Thyssen δεν ήταν απλά ένα it girl

Δεν είναι πολλές οι γυναίκες που ενώ κατάφεραν να διαγράψουν μία λαμπρή καριέρα μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας, επιλέγουν να απομακρυνθούν από αυτά χωρίς όμως να χάνουν την αίγλη που τις οδήγησε στην κορυφή.

Γεννημένη το 1932, κόρη Βρετανού αξιωματικού του Βασιλικού Ναυτικού και μεγαλωμένη στο Λονδίνο, η Fiona Frances Elaine Campbell-Walter είναι σίγουρα μία από αυτές. Μια αριστοκρατική ομορφιά παλαιάς κοπής, η οποία την έκανε να μεσουρανήσει στον λαμπερό κόσμο της μόδας, με ό,τι αυτό συνεπάγονταν την εποχή εκείνη: δεκάδες εξώφυλλα σε περιοδικά επιπέδου VOGUE,

πόζες μπροστά στον φακό εμβληματικών φωτογράφων – υπήρξε αγαπημένη μούσα του θρυλικού φωτογράφου Cecil Beaton και ένας γάμος που της χάρισε τον τίτλο της Βαρώνης, με τον συλλέκτη έργων τέχνης, Hans Heinrich Thyssen. Mε την καριέρα της να ξεκινά στα ‘50s, κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα της σε τρεις σημαντικές δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Με τη φιγούρα της να αποτελεί τον ορισμό της κομψότητας (ένα στοιχείο που διαθέτει μέχρι και σήμερα) ήταν το κορίτσι εκείνο που κατάφερνε να συνδυάζει τον παλμό του «Swinging London» στα 60s με την απλότητα μιας νεαρής που πόζαρε χωρίς μακιγιάζ σε μια παραλία, με μια Givenchy πετσέτα θαλάσσης να καλύπτει το κορμί της.

Όσο για την προσωπική της ζωή, δεν θα μπορούσε να λείπει το drama που άρμοζε σε μια τέτοια προσωπικότητα, αφού μετά τη λήξη του γάμου της με τον Hans Heinrich Thyssen (γνωστό ως Heini), τον οποίο παντρεύτηκε το 1956, 12 ώρες μετά τη γνωριμία τους στις βουνοπλαγιές του Saint Moritz, ο έρωτας της χτύπησε ξανά την πόρτα, αυτή τη φορά με τη μορφή του πρόωρα αδικοχαμένου Αλέξανδρου Ωνάση. Μια σχέση που έμοιαζε καταδικασμένη από την αρχή, αφού ο πατέρας του θα έκανε τα πάντα προκειμένου να τον απομακρύνει από την διαζευγμένη και με δύο παιδιά, Fiona, η οποία ήταν 16 χρόνια μεγαλύτερή του, με τη λήξη να έρχεται αναπάντεχα με το αιφνίδιο τέλος του Αλέξανδρου.

Έχοντας πλέον ζήσει μια γεμάτη ζωή, επιλέγει πια να ζει μακριά από τα φώτα, παραμένοντας πανέμορφη και chic όσα χρόνια κι αν περάσουν. Πλέον, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη Βιέννη και την Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά της, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη στενή της σχέση με τον Βασίλη Ζούλια, τον οποίο ενέπνευσε ως μούσα για τη νέα του συλλογή.

Stay tuned για περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα