Γιατί πονάς όταν κάνεις σεξ

Υπάρχουν πολλές λέξεις που μπορείς να περιγράψεις το σεξ: συναρπαστικό, ευχάριστο, απολαυστικό… τι γίνεται όμως όταν εμφανιστούν οι χαρακτηρισμοί: τσούξιμο, πόνος, επώδυνο; Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης πρέπει να αισθάνεσαι όμορφα, ευχάριστα και όχι να πονάς. Όταν αντιμετωπίζεις δυσφορία στην κάτω περιοχή, τότε κάτι συμβαίνει και πρέπει να το διορθώσεις.

Έχεις ξηρό κόλπο

Τα ανεπαρκή παιχνίδια, οδηγούν σε ανεπαρκή διέγερση, γεγονός που δυσκολεύει τη διείσδυση και την καθιστά επώδυνη. Αυτή η αίσθηση μπορεί να είναι επώδυνη όχι μόνο σε εσένα αλλά και στο σύντροφο σου. Τι να κάνεις; Μη πηγαίνεις κατευθείαν στην πράξη, επέμεινε λίγο πιο πολύ ώρα στα προκαταρκτικά και θα βοηθήσει τη λίπανση του κόλπου, κάνοντας τη διείσδυση ευχάριστη, όπως πρέπει να είναι.

Χρησιμοποιείς λάθος στάσεις

Το Kama Sutra είναι ο ένοχος για τον πόνο που νιώθεις κατά τη σεξουαλική επαφή. Είναι καλό να πειραματίζεσαι και να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα, αλλά δεν είναι όλες οι στάσεις για όλους. Βρες ποιες σε διεγείρουν και άλλαξε στάση όταν αρχίσεις να νιώθεις άβολα. Ευτυχώς το βιβλίο Kama Sutra έχει πολλές εναλλακτικές να ξεφυλλίσεις και να διαλέξεις.

Είσαι ψυχολογικά ράκος

Οι ψυχολογικοί και συναισθηματικοί λόγοι μπορεί να κάνουν το σεξ δυσάρεστο και επώδυνο. Το άγχος, η κατάθλιψη και η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που δεν απολαμβάνεις το σεξ, αλλά νιώθεις πόνο κάθε φορά που γίνεται η επαφή. Πολλές φορές μάλιστα ο φόβος ότι θα πονέσεις είναι τόσο έντονος που εμποδίζει τον ερωτικό σου σύντροφο να διεισδύσει.

Το μέγεθος

Το μέγεθος μετράει και μπορεί να ευθύνεται για τον πόνο που νιώθεις κατά την ερωτική πράξη. Μπορεί για το σύντροφο σου να αποτελεί προσόν, όμως για εσένα δεν είναι ευχάριστο. Υπάρχει λύση; Και φυσικά για όλα σχεδόν τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συζητήσετε και να του προτείνεις να είναι πιο ευγενικός μαζί σου, ώστε να απολαμβάνετε και οι δυο εξίσου το σεξ.

Απλά έχεις γεννήσει

Μπορεί να έχεις όρεξη για σεξ, μπορεί και όχι, όποιο και από τα δυο και να σου συμβαίνει, μετά από μια γέννα χρειάζεται περίπου έξι εβδομάδες ή όσες σου προτείνει ο γιατρός, προκειμένου να επανέλθεις. Επίσης, κατά τη διάρκεια του θηλασμού μειώνονται τα οιστρογόνα και μπορεί να υπάρχει δυσκολία στη διέγερση.

Έχεις κάποιο ΣΜΝ – Σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

Ινομυώματα, έρπης και οποιαδήποτε άλλη φλεγμονώδη νόσο μπορεί να είναι επώδυνη κατά τη σεξουαλική επαφή. Η λύση είναι να επισκεφτείς το γυναικολόγο σου και φυσικά να φοράς προφυλακτικό, γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Είσαι παρθένα

Κι όμως δεν είναι μύθος, η πρώτη φορά μπορεί να πονάει, ακόμα και αν ο ερωτικός σύντροφος είναι πολύ ευγενικός μαζί σου. Ο υμένας στον κόλπο είναι ένα φυσικό εμπόδιο, το οποίο φυσικά ξεπερνιέται και η δεύτερη φορά είναι σχεδόν πάντα καλύτερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα