Εθιστικό cake σοκολάτας με Choco Frosting

Ο ζαχαροπλαστικός μου οίστρος δεν λέει να με αφήσει. Αυτή τη φορά η σοκολάτα είχε την τιμητική της μετά από απαίτηση του γιου μου που ήθελε κάτι διαφορετικό αλλά εντελώς σοκολατένιο.

Έτσι αποφάσισα να φτιάξω ένα cake σοκολάτας με επικάλυψη από επίσης σοκολατένιο frosting. Σύμμαχός μου και πάλι, η κουζινομηχανή Bosch

MUMXX40G SensorControl με 3 αυτόματα προγράμματα για σαντιγί, μαρέγκα και κρέμα που απογείωσε τη συνταγή και με βοήθησε να δημιουργήσω ένα αποτέλεσμα που θα ζήλευαν και οι επαγγελματίες του είδους.

Υλικά

Για το cake

250 γρ. βούτυρο200 γρ. ζάχαρη4 αυγά250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, λιωμένη120 γρ. αλεύριφουντούκιατρούφα για decor

Για το Frosting

1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας450 γρ. ζάχαρη άχνη2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος5 κ.σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Στην κουζινομηχανή Bosch MUMXX40G χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, δίνοντας χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθεί το καθένα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Προσοχή να μην είναι καυτή η κουβερτούρα. Με την κουζινομηχανή σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε απαλά λίγο ακόμα.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Αφού έχει κρυώσει εντελώς, με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω ξεκινάμε να απλώνουμε το Frosting. Μπορείτε να πάρετε και έτοιμο Frosting αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να το ετοιμάσετε. Χτυπάτε στην κουζινομηχανή το βούτυρο με τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει και έχετε μια λεία κρέμα. Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο βούτυρο. Προσθέστε τέλος το γάλα και το κακάο, αυξήστε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα