Εσείς πόσες τελείες μπορείτε να δείτε σε αυτή την οφθαλμαπάτη;

Ήρθα στο γραφείο, άνοιξα τα mails και έλαβα αυτό το πολύ χαριτωμένο μήνυμα από τη Διευθύντριά μου, Ιωάννα Μιχελάκου:

«Xοντρό κόλλημα, και σοβαρό».

Και από κάτω αυτή η καταπληκτική εικόνα – οφθαλμαπάτη με τις τελείες. Εσείς, πόσες τελείες βλέπετε άραγε;

Πείτε μας σας παρακαλώ, γιατί το όλο θέμα έχει γίνει viral καθώς πολλοί προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δεν βλέπουν όλοι και τις 12 τελείες την ίδια στιγμή.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που είσαστε δύσπιστες όντως υπάρχουν 12 τελείες!

Υπεύθυνος γι αυτή τη νέα

ιντερνετική φρενίτιδα είναι ο Ιάπωνας καθηγητής ψυχολογίας Akiyoshi Kitaoka, ο οποίος πόσταρε αυτή την εικόνα στο Facebook το πρωί της Κυριακής και μέσα σε λίγα λεπτά έγινα 7.000 κοινοποίηση.

Ο game developter Will Kerslake με τη σειρά του πόσταρε την εικόνα την Κυριακή το βράδυ με τη λεζάντα: «Υπάρχουν 12 μαύρες τελείες στις ενώσεις των διαγωνίων. Ο εγκέφαλός σου δεν σε αφήνει να τις δεις όλες με τη μία».

Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί υπήρχαν πάνω από 27.000 αντιδράσεις σε αυτό το tweet.

H οφθαλμαπάτη αυτή ονομάζεται «Ninio’s Extinction Illusion» (Οφθαλμαπάτη της Εξαφάνισης) και πήρε το όνομά του από τον Γάλλο επιστήμονα Jacques Ninio.

Γιατί τώρα αυτό συμβαίνει και δεν μπορούμε να δούμε όλες μαζί τις 12 τελείες; Ο Ninio εξηγεί πως «όταν το λευκό περίγραμμα γύρω από τη μαύρη τελεία μειωθεί στο μέγεθος και τονιστεί με μαύρο, τείνει να εξαφανιστεί. Κάθε φορά μπορείς να δεις μόνο μερικές τελείες (από τις 12), σε ομάδες που κινούνται περιοδικά

Όταν δεν τις βλέπεις, οι γκρι συστάδες γραμμών φαίνεται να συνεχίζουν (σα να διαπερνούν την τελεία), δημιουργώντας γκρι διασταυρώσεις που δεν υπάρχουν στα αλήθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα