Μπιφτέκι λαχανικών: Πόσο υγιεινό είναι;

Αντικαθιστά το κρέας, της ημέρες της νηστείας!

Η Μεγάλη Εβδομάδα συνοδεύεται με την νηστεία. Σχεδόν όλοι μας δεν τρώμε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα. Μία συνηθισμένη επιλογή που αντικαθιστά το κλασσικό μπιφτέκι, αυτές τις ημέρες είναι το μπιφτέκι λαχανικών.
Ωστόσο ξέρετε αν είναι υγιεινό και αν περιέχει θερμίδες;
Συνήθως τα υλικά που περιέχει είναι βρασμένα λαχανικά, όπως πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, μπρόκολο, καλαμπόκι, ντομάτες και τριμμένη φρυγανιά για να γίνει το κλασσικό κουρκούτι.
Σίγουρα η ποικιλία του σε λαχανικά το

κατατάσσει σε μία από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμινών. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ο τρόπος παρασκευής του. Όπως ήδη γνωρίζετε ένα τηγανισμένο φαγητό σε λάδι περιέχει αρκετές περισσότερες θερμίδες από ένα βρασμένο ή ψητό. Επιπλέον πολλές φορές τα συνοδευτικά των φαγητών μας μπορεί να έχουν περισσότερες θερμίδες από το κυρίως φαγητό.
Προσέξτε λοιπόν να είναι ψητό το μπιφτέκι λαχανικών και να συνοδεύεται από βραστό ρύζι ή πατάτες, από μία πλούσια πράσινη σαλάτα ή από λίγα μακαρόνια. Ένα ακόμα προτέρημα της νηστείας είναι ότι δεν μπορείτε να καταναλώσετε βούτυρο. Αυτό σημαίνει επιπλέον λιγότερες θερμίδες στα μακαρόνια ή το ρύζι.
Φάτε άφοβα λοιπόν μπιφτέκι λαχανικών προσέχοντας απλώς τον τρόπο που έχει ψηθεί.
Τέλος μην ξεχνάτε το ψωμί. Τις περισσότερες φορές κερδίζετε βάρος στη νηστεία επειδή καταναλώνεται μεγάλες ποσότητες ψωμιού, για να χορτάσετε. Καλό είναι να επιλέξετε μαύρο αντί για λευκό και φυσικά να διατηρήσετε μέτρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα