Αναζωογονητική μάσκα μαλλιών

Επαναφέρετε την χαμένη λάμψη και υγεία των μαλλιών με υλικά που έχετε στην κουζίνας σας.

Τα μαλλιά μας αποτελούνται κατά μεγάλο ποσοστό από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Η κερατίνη καταστρέφεται πολύ εύκολα από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, τις χημικές βαφές, τις ηλεκτρικές συσκευές styling και άλλα. Όπως καταλαβαίνετε είναι απαραίτητο να κάνετε μια εντατική θεραπεία πλούσια σε πρωτεΐνες για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας, ειδικά μετά το καλοκαίρι.

Υλικά:

- 2 αυγά

- ½ κούπα γιαούρτι

-

½ κούπα μέλι

- ½ κούπα ελαιόλαδο ή οργανικό λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

- Χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρίσουν και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέστε το γιαούρτι. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Τέλος προσθέστε και το μέλι και ανακατέψτε πάλι πολύ καλά.

- Βρέξτε ελαφρώς τα μαλλιά σας για να είναι νωπά, χτενίστε τα πολύ καλά. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε 4 σημεία, απλώστε σταδιακά τη μάσκα σε ρίζες και άκρες, χτενίζοντας πολύ καλά τα μαλλιά για να πάει η μάσκα παντού και ομοιόμορφα.

- Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια μεμβράνη και πετσέτα και αφήστε τη για μισή ώρα.

- Τέλος, ξεπλύνετε πολύ καλά τη μάσκα και λουστείτε κανονικά.

Tip: Μην ξεχνάτε ότι οι καλύτερες πηγές πρωτεϊνών είναι τα τρόφιμα, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει ψάρια, πουλερικά, κρέας, αυγά, τυροκομικά και όσπρια είναι ιδανική για να ενισχύσετε την υγεία των μαλλιών σας.

The post Αναζωογονητική μάσκα μαλλιών appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα