Tom Cruise: «Η Σαϊεντολογία είναι μία όμορφη θρησκεία»

Ο Tom Cruise έκανε ένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με την πίστη του στη Σαηεντολογία, λέγοντας ότι είναι «μια όμορφη θρησκεία».
«Είναι κάτι που με έχει βοηθήσει απίστευτα στη ζωή μου, είμαι Σαηεντολόγος για πάνω από 30 χρόνια. Είναι κάτι που, ξέρετε … χωρίς αυτό, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι. Είναι μια όμορφη θρησκεία και είμαι απίστευτα περήφανος.»
Ο διάσημος ηθοποιός εισήχθη στην Σαηεντολογία από την πρώην σύζυγό του, Mimi Rogers, το 1986. Γενικότερα ήταν επιφυλακτικός για τις πεποιθήσεις του, ειδικά

μετά την αρνητική αντίδραση του κοινού στην περιβόητη συνέντευξη, το 2005 με τον Matt Lauer, στην εκπομπή Today του NBC.

Υπερασπίστηκε τη στάση του σε μια συνέντευξη του 2012 με Playboy, λέγοντας: Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι, αν δεν μιλάω για τη θρησκεία μου, νομίζουν ότι θέλω να το αποφύγω. Αν πάλι μιλήσω λένε: Ω, αυτό είναι προσηλυτισμός.»
H Σαηεντολογία έχει υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο τα τελευταία χρόνια μετά τις κατηγορίες περί σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης των οπαδών της. Κατηγορίες που περιγράφονται αναλυτικά σε κάποιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ, στο οποίο μίλησαν πρώην μέλη της εκκλησίας.

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας και ο ηγέτη της, αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτά τα είδη των καταχρήσεων και κατηγορούν τα πρώην μέλη για συκοφαντίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα