Sonia Rykiel: 5+1 facts για τη «Βασίλισσα του knitwear»

«Είναι μύθος ότι τα ρούχα δείχνουν καλύτερα επάνω στα skinny κορίτσια. Αυτό που μετράει είναι το attitude”.

Αυτή ήταν η άποψη της Sonia Rykiel για τη μόδα, η άποψη μιας γυναίκας που κατάφερε να αφήσει το δικό της στίγμα, να δημιουργήσει ένα είδος «σχολής» στο design (το χαρακτηριστικό πολύχρωμο ριγέ pattern που αγαπούσε αποτελεί κάτι σαν trademark της) και να αφήσει μια γλυκιά γεύση χάρη στην fun προσέγγισή της.

Η θρυλική Γαλλίδα σχεδιάστρια με την χαρακτηριστική

τριγωνική κουπ σε κόκκινο χρώμα, άφησε την τελευταία της πνοή στην ηλικία των 86 ετών, συγκλονίζοντας τον κόσμο της μόδας, Με αφορμή το γεγονός αυτό, θυμόμαστε μερικά facts για τη ζωή της και κάνουμε μια αναδρομή στο τί σήμαινε το fashion design για την genius αυτή γυναίκα.

Η καριέρα της ξεκίνησε το 1962 όταν, ούσα έγκυος, δεν μπορούσε να βρει ένα φόρεμα εγκυμοσύνης που να της αρέσει. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της. Στη συνέχεια έφτιαξε ένα πουλόβερ, το οποίο βρέθηκε στο εξώφυλλο του ELLE magazine.Είχε αποκαλύψει ότι σχεδίαζε τα ρούχα της εντελώς αυθόρμητα. «Όταν βρέχει, σχεδιάζω ένα αδιάβροχο. Όταν κάνει κρύο, φτιάχνω ένα παλτό. Ακολουθώ το ένστικτό μου».Το 1996 κυκλοφόρησε ένα ερωτικό μυθιστόρημα με τίτλο “The Red Lips”. Το περιέγραψε ως ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε έναν άντρα, μια γυναίκα και ένα πουλόβερ.Το πρώτο της κατάστημα άνοιξε στη διάσημη Rive Gauche του Παρισιού, με τους επώνυμους πελάτες της να περιλαμβάνουν ονόματα όπως Brigitte Bardot, Catherine Deneuve και Audrey Hepburn.Παντρεύτηκε τον Sam Rykiel το 1953, χώρισαν όμως το 1968. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τη Nathalie και τον Jean-Philippe.Σε ηλικία 66 ετών διαγνώστηκε με τη νόσο του Parkinson, κάτι που κράτησε μυστικό για περισσότερα από 15 χρόνια. Στο βιβλίο της N’oubliez Pas Que Je Joue (Μην ξεχνάτε ότι υποκρίνομαι), μιλά για αυτό.

1 ΑΠΟ 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

TAGS: Sonia Rykiel, γαλλίδα σχεδιάστρια, σχεδιάστρια μόδας

Keywords
Τυχαία Θέματα