#CityBlogging: Γιατί όλοι θα μιλάνε σε λίγο καιρό για το Los Loros;

Με σήμα κατατεθέν τους παπαγάλους μας συστήνεται το ολοκαίνουργιο ομώνυμο μαγαζί Los Loros… Είχα διαβάσει για την έλευση του και εχτές περνώντας από την περιοχή «έπεσα επάνω» του στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Εκεί στην οδό Ξενοφώντος στο νούμερο 14 και Νίκης (δυο βήματα από το Σύνταγμα!) άνοιξε μια «καντίνα» με street food εμπνευσμένο από τα οροπέδια της Βενεζουέλας και της Κολομβίας….

Πίσω από τον πάγκο ο σεφ Marko Rossi

μαζί με το νεαρό μάγειρα Μανώλη Ραγκούση. Στο ταμείο και την εξυπηρέτηση η συνέταιρος του Marko, food editor Μάρω Παρασκευούδη. Το μαγαζί μικρό, σαν υπαίθρια καντίνα και η ατμόσφαιρα φιλική. Οι παπαγάλοι σε πρώτο πλάνο μαζί με τον πράσινο τοίχο και τις πολύχρωμες λεπτομέρειες… σαν να βρίσκεσαι στις στην ορεινή Μπογκοτά ή στο υψόμετρο του Καράκας…

Ουσιαστικά πρόκειται για μια καντίνα «στεγασμένη»… κάτι στα όρθια. Δεν έχει – ακόμη τουλάχιστον – κάπου να κάτσεις. Το φαγητό, ούτως ή άλλως, είναι για το «χέρι»…. empanadas & arepas…

#empanadas: H λέξη προέρχεται από το ισπανικό ρήμα empanar που σημαίνει τυλίγω. Με άλλα λόγια, πρόκειται για τυλιχτές πίτες τις οποίες στην Ισπανία ψήνουν ενώ στη Λατινική Αμερική τηγανίζουν

#arepa: πίτα, λεπτό ψωμάκι που έχει τις «ρίζες» του στη δυτική Βενεζουέλα, κάπου στα βάθη των Άνδεων. Συνοδεύεται με τυρί (cuajada), αβοκάντο ή ανοιχτό ως σάντουιτς.

Ξεκίνησα με τις empanadas… τις οποίες εγώ έχω συνηθίσει αλά ισπανικά, και συγκεκριμένα a la gallega, δηλαδή με ζύμη σφολιάτας ψημένη στο φούρνο και γέμιση τόνου… Εδώ στο los Loros τη σερβίρουν με τον τρόπο που θα τη φας στους δρόμους της Βενεζουέλας και της Κολομβίας…. τηγανιτή!

Η πρώτη που έφαγα έμελλε να είναι και η αγαπημένη μου! Carne Molida…μοσχάρι κιμάς, πατάτα, φρέσκος κολίανδρος και λάιμ…

Συνέχισα με Verde…σπανάκι, κινόα, πράσο, δυόσμος, κύμινο, λάϊμ.

Εδώ όλες οι επιλογές είναι gluten free ενώ θα βρεις και πολλές vegan επιλογές όπως η empanada verde!

Συνέχισα με μια arepa (πίτα καλαμποκιού) γεμιστή με δροσιστική κοτοσαλάτα, γουασακάκα (σαν την γκουακαμόλε του Μεξικού αλλά με φρέσκο κρεμμύδι και σκόρδο… κάτι σαν πειραγμένη γκουακαμόλε!), μαγιονέζα, αβοκάντο και λάϊμ.

Δοκίμασα και μια Chicharron… με τραγανή πανσέτα, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι, φρέσκο κόλιανδρο και “secret” mayo!

Ότι δοκίμασα γευστικό … δίνοντας μια άλλη διάσταση στο street food!

Την επόμενη φορά θέλω να δοκιμάσω τηγανητή μπανάνα με πειραγμένη γκουακαμόλε (Patacones!)

Για να γλυκαθούμε στο τέλος δοκιμάσαμε γιαούρτι με γλυκο του κουταλιού παπάγια (lechoza)…

Μαζι με το φαγητό δοκιμάσαμε και Colombiana…ποτό που παραδόξως παρασκευάζεται στην Ελλάδα και περιέχει ρούμι με μέλι.

Μετά από τόσο φαγητό… πληρώσαμε μόνο 5,30 (κάθε empanada είνια στα 1,20 και οι arepas ξεκινούν από 2,60 μέχρι 3,90….#valueformoney

Το Los Loros είναι το ιδανικό μέρος για να τσιμπήσεις κάτι στα γρήγορα, για να δοκιμάσεις διαφορετικές γεύσεις χωρίς να ξοδευτείς και να πεταχτείς για το lunch break σου πίνοντας και μια μπύρα στα όρθια!

Αναπόφευκτα τρώγοντας τις κολομβιανές σπεσιαλιτέ μου ήρθε στο μυαλό η Κολομβιανή θεά Shakira να λικνίζει το κορμί της συνοδεία της βαθιάς φωνής του Ισπανού Alejandro Sanz στους ήχους του La Tortura ….

Keywords
Τυχαία Θέματα