BBC News: Ο άντρας που πληρώνεται για να έρθει σε επαφή με ανήλικες

Σε ορισμένες απομακρυσμένες νότιες περιοχές του Malawi αποτελεί παράδοση τα κορίτσια να έρχονται σε σεξουαλική επαφή με έναν «εργάτη» του σεξ που ορίζεται ως «Hyena» δλδ. ύαινα. Η συγκεκριμένη πράξη δεν ορίζεται ως βιασμός και δεν είναι διόλου κατακριτέα από τους υπολοίπους και σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του BCC, Ed Butler, αποτελεί μια αμφιλεγόμενη μα σίγουρα κραταιά αφρικανική παράδοση.

Ο ρεπόρτερ, βασισμένος στις αρχές της ανθρωπολογίας, προχωράει σε επιτόπια έρευνα και επισκέπτεται την ύαινα στο Malawi ή αλλιώς τον Eric Aniva, τον άντρα που πληρώνεται με 4 έως 7 δολάρια για κάθε τελετή «σεξουαλικής κάθαρσης» δλδ. για να έρθει σε σεξουαλική επαφή με ανήλικα κορίτσια καθώς και με χήρες ή γυναίκες που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Ο Aniva υποδέχτηκε τον Butler στην εμφανώς βρώμικη αυλή του σπιτιού του, με κατσίκες και κότες να βολτάρουν ανενόχλητα. Η δημοσιότητα έμοιαζε να τον κολακεύει, άλλωστε πρόκειται για έναν από τους εξέχοντες εκτελεστές της πρακτικής της σεξουαλικής κάθαρσης.

Εξηγεί πως έχουν τα πράγματα: οικογένειες αμείβουν άνδρες που έχουν διακριθεί για τις ηθικές τους αξίες να έρθουν σε επαφή με τα κορίτσια για να περάσουν από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Κατά τις 3 πρώτες ημέρες της έμμηνου ρύσης, υποχρεώνονται να υπακούσουν, αλλιώς ασθένειες κι άλλα δεινά θα πλήξουν ολόκληρη την κοινότητα.

«Οι περισσότερες με τις οποίες έχω κοιμηθεί είναι κορίτσια που πάνε σχολείο. Ορισμένα κορίτσια είναι μόλις 12 με 13 ετών, όμως τα προτιμώ να είναι μεγαλύτερα. Τα κορίτσια αυτά αρέσκονται στο να με έχουν ως τον «hyena» τους. Βασικά είναι περήφανες και λένε στους άλλους ότι αυτός ο άνδρας είναι πραγματικός άνδρας, ξέρει πως να ικανοποιήσει μια γυναίκα» εξηγεί ο Aniva. Είναι όμως έτσι; Όταν ο δημοσιογράφος του BBC συνάντησε γυναίκες που έχουν περάσει από αυτή την τελετή, δήλωσαν πως δεν ήταν επιλογή τους μα αναγκάστηκαν να το κάνουν για να μην επέλθουν δεινά στους δικούς τους.

Ο 40χρονος «hyena» είναι πατέρας 5 παιδιών, μα ο ίδιος ομολογεί πως δεν ξέρει ακριβώς πόσα κορίτσια και γυναίκες έχει αφήσει έγκυες. Το σεξ δεν περιλαμβάνει ποτέ άλλωστε τη χρήση προφυλακτικού, είτε για την αποφυγή εγκυμοσύνης είτε για την προστασία από σεξουαλικά νοσήματα. Τα πράγματα γίνονται πιο σοκαριστικά όταν ο ρεπόρτερ αποκαλύπτει πως ο Aniva είναι φορές HIV και προσπαθεί να του εξηγήσει πως οι τελετές σεξουαλικής κάθαρσης μολύνουν & εξαπλώνουν αρρώστιες, παρά «καθαρίζουν» τις γυναίκες της κοινότητας.

Μπορεί ο ίδιος λίγο νωρίτερα να χαρακτήρισε τη δουλειά του «ιερό έργο» μα η μία από τις δύο γυναίκες του χωρίς να διστάσει λέει κάθετα: «Θέλω να σταματήσει αυτή η παράδοση. Αναγκαζόμαστε να κοιμηθούμε με τους hyenas, δεν είναι επιλογή μας κι αυτό είναι θλιβερό για εμάς ως γυναίκες«. Κι εκείνη κάποτε είχε περάσει την αντίστοιχη τελετή. Έμεινε έγκυος και τώρα η κόρη τους είναι δύο ετών. «Θέλεις η κόρη σου σε λίγα χρόνια να περάσει το ίδιο». Απαντάει κατηγορηματικά «Όχι, δεν θα το επιτρέψω». Σιχαίνεται μα ανέχεται τη δουλειά του Aniva για τα χρήματα. Όταν έκανε την ίδια ερώτηση στον ίδιο κι εκείνος απάντηση αρνητικά. Όπως είπε, δεν θα ήθελε να συμβεί το ίδιο στην κόρη και διαβεβαίωσε τον Ed Butler πως θα σταματήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Jenny.gr