6 Holiday Foods που πρέπει να αποφύγετε

Τις γιορτές οι περισσότεροι άνθρωποι προσλαμβάνουν 2 με 3 κιλά, διότι δυσκολεύονται να αντισταθούν στους διατροφικούς πειρασμούς. Αν όμως, κάθε Χριστούγεννα παίρνετε βάρος, τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα πρόβλημα, γιατί θα φτάσετε να έχετε παραπάνω κιλά χωρίς να το έχετε καταλάβει. Όσοι θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας τα φετινά Χριστούγεννα, δείτε ποια φαγητά πρέπει να αποφεύγετε.

Λαχανοσαλάτα.

Μπορεί η λαχανοσαλάτα όταν τη φτιάχνετε στο σπίτι να είναι υγιεινή και με λίγες θερμίδες, όμως αν τη φάτε σε ένα γιορτινό τραπέζι πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Και αυτό διότι συνήθως το λάχανο περιέχει μαγιονέζα, ώστε να είναι πιο γευστικό, με αποτέλεσμα ένα μόνο φλιτζάνι να έχει μέχρι και 280 θερμίδες. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα βρεθείτε μπροστά από μια λαχανοσαλάτα καταναλώστε τη με μέτρο.

Πατάτες γεμιστές. Η πατάτα από μόνη της είναι μια καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και βιταμίνης C. Και εφόσον τη καταναλώσατε ψητή ή βραστή δεν περιέχει πολλές θερμίδες, μια μικρή πατάτα έχει περίπου 80 θερμίδες. Τι γίνετε όμως όταν της βάλετε βούτυρο, κρέμα γάλακτος και τυρί; Τότε ξαφνικά οι θερμίδες εκτινάσσονται στα ύψη και φτάνουν μέχρι και τις 200. Άρα καλύτερα να επιλέξετε ψητές πατάτες με λαχανικά, αντί τις γεμιστές.

Frosting σοκολάτα. Αυτό το είδος σοκολάτας το χρησιμοποιούμε συνήθως για τα cupcakes. Μπορεί η Frosting σοκολάτα είναι νόστιμη, αλλά καλό είναι να την αποφεύγετε ή να την καταναλώνετε με μέτρο, γιατί έχει πολλά λιπαρά και θερμίδες. Προτιμήστε τα παραδοσιακά γλυκά, όπως τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τις δίπλες, τα οποία είναι πιο υγιεινά και με λιγότερες θερμίδες.

Ζαχαρωτά μπαστούνια. Αυτό το γλυκό είναι φτιαγμένο από ζαχαροκάλαμο και το ένα περιέχει 60 θερμίδες. Όμως, ποτέ δεν αγοράζετε μόνο ένα, έτσι ώστε μπορεί να καταλήξετε να καταναλώσετε μια ολόκληρη συσκευασία και να πάρετε παραπανήσια κιλά.

Σάλτσα σόγιας. Μπορεί να μη τη χρησιμοποιείτε καθημερινά, ωστόσο πολλοί τη βάζουν στα γιορτινά εδέσματα. Η σάλτσα σόγιας δεν έχει πολλές θερμίδες, αλλά περιέχει αρκετό αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να την αποφεύγουν κυρίως όσοι έχουν πρόβλημα με την αρτηριακή πίεση.

Πουρέ πατάτας. Όπως προανέφερα, η πατάτα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και έχει λίγες θερμίδες. Όμως, στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι εκτός από τις πατάτες φούρνου, μπορεί να υπάρχει και ο πουρές, ο οποίος ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του, μια μερίδα μπορεί να σας δώσει μέχρι και 200 θερμίδες. Και αυτό γιατί συνήθως οι νοικοκυρές χρησιμοποιούν πλήρες γάλα, βούτυρο και αρκετό αλάτι.

Cinnamon rolls. Για κάποιους είναι τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων και όχι αδίκως, αφού είναι πολύ νόστιμα. Όμως, αν θέλετε να μην ανέβει η χοληστερίνης σας στα ύψη, φάτε μόνο ένα. Και αυτό γιατί περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά, σχεδόν όσο έχει ένα πλήρες γεύμα. Ένα κλασικό Cinnamon έχει περίπου 800 θερμίδες!

Keywords
Τυχαία Θέματα