5 αφορμές για διασκέδαση & ψυχαγωγία

Oι αγνώριστοι Jake Gyllenhaal και Tilda Swinton (σε δύο διαφορετικές κινηματογραφικές εμπειρίες), ο Ιούλιος Καίσαρ (από το Φεστιβάλ Αθηνών) μέσα από τη ματιά του Τσέζαρις Γκραουζίνις και το 5ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Πάτμου μας παρακινούν να ασχοληθούμε με την ψυχαγωγία μας.

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Σινεμά: Kατακούτελα

Ο Τζαντ Άπατοου (Παρθένος Ετών 40) συμπράττει με την ανερχόμενη κωμικό Έιμι Σούμερ, που πρωταγωνιστεί και υπογράφει το (εν μέρει αυτοβιογραφικό) σενάριο

της ξεκαρδιστικής κωμωδίας καταστάσεων. Εκείνη υποδύεται μια δημοσιογράφο που πίστεψε από παιδί ότι δεν υφίσταται η μονογαμία και ζει χωρίς δεσμεύσεις. Έτσι, δεν έχει κανέναν και τίποτα ουσιαστικό στη ζωή της. Μετά από μια συνέντευξη με έναν γοητευτικό αθλίατρο, η ζωή της αλλάζει.

Παίζουν ακόμη: Μπιλ Χέιντερ, Τίλντα Σουίντον, Μπρι Λάρσον, ΛεΜπρόν Τζέιμς (UIP)

Δείτε περισσότερα Galleries Θέατρο: Ιούλιος Καίσαρ

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Ιούλιος Καίσαρας /Σκηνοθεσία Cezaris Graužinis

23-24 Ιουλίου 2015, στις 21:00

Πειραιώς 260 | Κτίριο Η

Τιμές εισιτηρίων: 20€ | 15€ (μειωμένο) | 10€ (φοιτητικό) | 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Πληροφορίες – εισιτήρια: www.greekfestival.gr

Ο γνωστός Λιθουανός σκηνοθέτης Cezaris Graužinis σκηνοθετεί και παρουσιάζει τον Ιούλιο Καίσαρα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, με μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών.

44 π.Χ. Η Ρώμη είναι σε αναβρασμό. Το «αβγό του φιδιού» επωάζεται και εκκολάπτεται στη Σύγκλητο. Αλλεπάλληλες συνωμοσίες, δολοφονίες, βία και διαπλοκή. Και στο παρασκήνιο ένας λαός που έχει μετασχηματιστεί σε όχλο, χειραγωγούμενος από δημαγωγούς πολιτικούς. Η ρωμαϊκή Σύγκλητος καλωσορίζει τον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα, ο οποίος επιστρέφει θριαμβευτής από την εκστρατεία στη Γαλατία. Ο λαός πανηγυρίζει, τον καλωσορίζει και προετοιμάζεται για τη στέψη του ως βασιλιά. Την ίδια στιγμή, ο Κάσσιος, ως μέλος της Γερουσίας, προσπαθεί να πείσει τον Βρούτο ότι εφόσον οι υποστηρικτές του Καίσαρα έχουν αυξηθεί υπερβολικά, πρέπει να δολοφονηθεί…

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης

Παίζουν οι: Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Αφροδίτη Αντωνάκη, Γιώργος Γάλλος, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Δημήτρης Ήμελλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κώστας Μπερικόπουλος, Μάρω Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουντζής, Γιάννης Στάνκογλου, Συμεών Τσακίρης.

Δείτε περισσότερα Galleries Σινεμά: Χιροσίμα, αγάπη μου

Σε αποκατεστημένη έκδοση επανακυκλοφορεί η ταινία του Αλέν Ρενέ σε σενάριο της Μαργκερίτ Ντιρά, μία από τις σημαντικότερες όλων των εποχών.

Μία ηθοποιός (Εμανουέλ Ρίβα) φτάνει στη μεταπολεμική Χιροσίμα για να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με θέμα την ειρήνη. Εκεί, γνωρίζει έναν Ιάπωνα (Εϊτζι Οκάντα) και γίνονται εραστές. Σε μια σειρά συζητήσεων εξομολογούνται τις σκέψεις και τις επώδυνες αναμνήσεις τους. (Strada Films)

Δείτε περισσότερα Galleries Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

Από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου στην Πάτμο θα πραγματοποιηθεί το 5ο ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου που περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, σεμινάρια, και workshops.

Ανάμεσά τους θα προβληθούν το Αλάτι της Γης του Βιμ Βέντερς, η ελληνική ταινία Τετάρτη 4:45 του Αλέξη Αλεξίου, και το Μακριά από τους ανθρώπους του Ντέιβιντ Ελχόφεν.

www.iffp.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Σινεμά: O Aριστερόχειρας

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ (Brokeback Mountain, Νυχτερινός Ανταποκριτής) βάζει ξανά «πλώρη» για τα Όσκαρ χάρη σε μια δυνατή ιστορία απώλειας

Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση ‘southpaw’, και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής. Η ιδανική ζωή του όμως καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στο αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι τον δρόμο του προς την κορυφή.

Σκηνοθετεί ο Αντουάν Φουκουά («Ημέρα Εκπαίδευσης», «Ο Όλυμπος Έπεσε»), με τον οποίο ο Τζέικ εδώ και χρόνια συζητούσε το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Ο ρόλος του Μπίλι αρχικά προοριζόταν για τον Μάρσαλ Μάδερς, γνωστό ως Έμινεμ. Η ομάδα του ράπερ προσέγγισε τον σεναριογράφο Κερτ Σάτερ πριν τρία χρόνια, για το ριμέικ της κλασικής ταινίας μποξ «The Champ». Ο Σάτερ θέλησε να γράψει μια νέα ιστορία, εμπνευσμένη από τη ζωή του Έμινεμ μέσα από την αλληγορία του μποξ. Έτσι, εμπνεύστηκε τον κατήφορο του Μπίλι από τις πραγματικές δυσκολίες του Έμινεμ και τη σχέση με την κόρη του. Ο ράπερ δεν πρωταγωνίστησε, αλλά παραμένει παραγωγός και τραγουδιστής του soundtrack Phenomenal.

Συμπρωταγωνιστούν: Φόρεστ Ουίτακερ, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Ναόμι Χάρις, 50 Cent, Ρίτα Όρα (Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, ατζέντα, ατζέντα της εβδομάδας, θέατρο, σινεμά, Φεστιβάλ Αθηνών

Keywords
Τυχαία Θέματα