4 διατροφολόγοι αποκαλύπτουν ποιες τροφές υψηλές σε πρωτείνη έχουν στο ψυγείο τους

Η πρωτεΐνη είναι μια σημαντική ομάδα τροφίμων που πρέπει να υπάρχει πάντα στη διατροφή σας. Βοηθάει το σώμα σας να χτίσει και να επισκευάσει τους ιστούς και συμβάλει στην καλή υγεία. Η σωστή κατανάλωση πρωτεΐνης, χωρίς να καταφεύγουμε σε ακρότητες, μας βοηθάει να νιώθουμε πλήρης για πολλές ώρες, καθιστώντας την απώλεια κιλών πιο εύκολη. Τέσσερις διαιτολόγοι αποκαλύπτουν ποιες τροφές υψηλές σε πρωτεΐνη έχουν στο ψυγείο τους.

Βασίλης Πυργιωτάκης

Τυρί cottage: «Είμαι λάτρης των τυριών, ωστόσο τα περισσότερα είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και υψηλά σε θερμίδες. Έτσι αποφάσισα να παίρνω

τυρί cottage που είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, γιατί είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ένα φλιτζάνι cottage έχει περίπου 26 γραμμάρια πρωτεΐνη. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη επιλογή, αφού δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τυρί.»

Βασιλική Λισγάρα

Κινόα: «Αυτό το ψευδοδημητριακό είναι για εμένα η καλύτερη τροφή και φυσικά δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου. Εκτός από ότι προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, η κινόα περιέχει επίσης υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, που υπάρχει μόνο στο κρέας. Ενώ οι υπόλοιπες φυτικές τροφές έχουν πρωτεΐνη χαμηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή δεν προσφέρουν στον οργανισμό, όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Και επειδή αυτό τον καιρό προσπαθώ να μειώσω μέχρι και να κόψω το κρέας, η κινόα έχει γίνει το αγαπημένο μου φαγητό.»

Μάριος Γεωργακόπουλος

Αυγά: «Εκτός από τη διατροφή, αγαπάω και το πόλο με το οποίο ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω πάντα στο ψυγείο μου τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη. Συνήθως προτιμάω τα αυγά και το κοτόπουλο. Τα πρώτα είναι ιδανικά για πρωινό. Οι ομελέτες με λαχανικά είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Ένα αυγό περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και φυσικά είναι γεμάτο σε θρεπτικά συστατικά. Εκτός όμως από τα αυγά, όταν θέλω να φάω κρέας προτιμώ το άπαχο κοτόπουλο, που είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά δεν έχει πολλές θερμίδες και λιπαρά.»

Τζουλιάννα Καρνέζη

Γιαούρτι: « Αν ανοίξεις το ψυγείο μου μπορεί να μην έχει σχεδόν τίποτα αλλά θα βρεις σίγουρα γιαούρτι. Κρεμώδες και με πλούσια γεύση, το γιαούρτι είναι μια από τις αγαπημένες μου τροφές και τυγχάνει να είναι και καλή πηγή πρωτεΐνης. Φυσικά προτιμώ αυτό με τα χαμηλά λιπαρά, για να αποφύγω τα κορεσμένα λίπη και τις θερμίδες. Το γιαούρτι είναι ένα από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα, αφού μπορεί να προστεθεί σε smoothies, σάλτσες μαγειρέματος, ή απλά να το απολαύσω με φρούτα ως ένα υγιεινό και νόστιμο επιδόρπιο. Με κρατάει χορτάτη για αρκετή ώρα και είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, γι αυτό και δεν λείπει ποτέ από τη διατροφή μου και από το ψυγείο μου.»

Keywords
Τυχαία Θέματα