Οι εκλογές στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Όπως είναι φυσικό τα αποτελέσματα των εκλογών μονοπωλούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ωρα ευθύνης. Κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ώρα ευθύνες για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, δεδομένου ότι και από τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δεν είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης χωρίς την ύπαρξη συνεργασιών. Είναι χαρακτηριστικό

ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε πρόσκληση για τη δημιουργία μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας προκειμένου να κυβερνηθεί άμεσα η χώρα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νικητής ο Αλέξης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς που καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Εφερε την Αριστερά στα πρόθυρα της εξουσίας παρά το όργιο των εκβιασμών, της τρομοκρατίας και της πίεσης που άσκησαν στον κόσμο τα γεράκια της τρόικας και οι "ντουντούκες" της διαπλοκής στην Ελλάδα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ουφ! Νίκη ΝΔ. Οι κινήσεις Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο Αντώνης παίρνει σήμερα την εντολή. Ντρίμπλες για τη θέση του πρωθυπουργού. Τα σκληρά παζάρια για το ποιοι τελικά θα μετέχουν. Οπλο στα χέρια της Ελλάδας (για επαναδιαπραγμάτευση) το υψηλό ποσοστό που απέσπασε το κόμμα Τσίπρα. Η πρώτη "γλυκιά" γεύση από το Eurogroup:Ηδη μιλούν για χαλάρωση της λιτότητας! ".

ΕΘΝΟΣ: "Λαϊκή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μήνυμα που δεν επιδέχεται παρερμηνείες έστειλε το εκλογικό σώμα στις πολιτικές δυνάμεις. Η ψήφος του συνιστά εντολή για συγκρότηση κυβέρνησης που θα κρατήσει σταθερά το πηδάλιο της χώρας, ώστε να βγει από τι δίνη της κρίσης. Προϋποθέσεις αποτελούν η παραμονή στο ευρώ και η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Παΐσιος:Θα πούμε το ψωμί... ψωμάκι!!! ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πριν 20 χρόνια ο Αγιορείτης μοναχός είχε προφητεύσει το σημερινό Απόλυτο Αδιέξοδο! Τι έπεται να συμβεί στην υπόλοιπη διάρκεια του έτους; ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψήφος ελπίδας. Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με καθαρή νίκη η μεγάλη επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας. Στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά η ιστορική ευθύνη για έξοδο της χώρας από την κρίση. Προς συμμετοχή στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ μετά τις "πιρουέτες", Βενιζέλου και η ΔΗΜ.ΑΡ. παρά τις περίεργες παραφωνίες για το πρόσωπο του πρωθυπουργού ".

ΕΣΤΙΑ: "Οι Έλληνες εψήφισαν παραμονή στην Ευρωζώνη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι χθεσινές εκλογές είχαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Οπως είχαν εξελιχθή τα πράγματα, αν επικρατούσε το κόμμα του κ.Τσίπρα η Ελλάς θα ετίθετο με το ένα πόδι εκτός Ευρωζώνης. Η Νέα Δημοκρατία επεκράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 2,8 μονάδων".

Η ΑΥΓΗ:"Αλλαγή εποχής με την Αριστερά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε καθοριστικό παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων αναδεικνύεται, αν και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό-ρεκόρ για την Αριστερά περίπου 27% και 1.652.051 ψήφους. Πρώτη η ΝΔ με 29,7% αλλά με 3,5% λιγότ

Keywords
Τυχαία Θέματα