Κηπουροί του MEGA: Τα μυστικά της λίπανσης

Στην εκπομπή «Οι Κηπουροί του MEGA», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 5 Μαΐου στις 18:10, ο Σωτήρης Βρεττός, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος και ο Μάκης Τσόκας μάς δείχνουν τα μυστικά της λίπανσης. Πρόκειται για μια διαδικασία απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των φυτών μας.

Στο ρεπορτάζ αγοράς οι κηπουροί μάς παρουσιάζουν ένα έξυπνο γκάτζετ: "τα παπούτσια εξαέρωσης του γκαζόν".

Ακόμη, στις μόνιμες στήλες:

Το μποστανάκι σου: ο

Σωτήρης φυτεύει ντομάτες και ντοματίνια τσέρι σε ζαρντινιέρα.

Go μόνος σου: ο Γιάννης μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε μόνοι μας ένα terrarium (γυάλα με φυτά).

Το φυτό της ημέρας: είναι η διμορφοθήκη. Ένα φυτό με μεγάλη περίοδο ανθοφορίας και ποικιλία χρωμάτων που ομορφαίνει κήπους και μπαλκόνια.

Το καρποφόρο σου: είναι η μουσμουλιά και ο Μάκης μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε μια νόστιμη σος για πράσινες σαλάτες από μούσμουλα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου: η Κέντια, είναι από τα πιο δημοφιλή φοινικοειδή για το εσωτερικό χώρο. Φυτό βολικό και εύκολο στη συντήρησή του.

Το εργαλείο σου: οι κηπουροί μάς αναλύουν τι σημαίνουν τα σύμβολα πάνω στις συσκευασίες λιπασμάτων και μας συμβουλεύουν τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε λιπάσματα.

Το βοτανάκι σου: είναι η λεβάντα, η βασίλισσα των αρωματικών φυτών.

Ο γιατρός των φυτών: ο Μάκης μάς μιλάει για την πεταλούδα της ντομάτας, ένα έντομο που είναι ο κυριότερος εχθρός της και μας δίνει συμβουλές για την αντιμετώπισή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα