Αναγκαία η ισχυρή κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση στην Ε.Ε.

Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος η νέα κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά και η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, είναι τα θέματα που απασχόλησαν σήμερα την εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τον Χάρη Λαζαρόπουλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Politics κ. Γιάννης Ράζος είπε ότι κατά την εκτίμηση των αναλυτών αν είχαμε εκλογές τον Ιούλιο θα είχαμε εξίσου

σημαντικές αλλαγές και μετακινήσεις. Συμπλήρωσε, πως αν δει κάποιος τις αλλαγές των ψηφοφόρων θα καταλάβει πως ήταν διαρκείς μέχρι την τελευταία μέρα.

Επίσης έδωσε ένα εντυπωσιακό στοιχείο όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως όταν ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία υπήρχε τάση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ανετράπη τις τελευταίες δυο μέρες.

Ο κ. Ράζος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» η οποία στις ηλικίες 18 έως 25 ετών ήρθε δεύτερο κόμμα. Τόνισε ότι μόνο 4 στους 10 ψηφοφόρους αισθάνονται κοντά στις ιδέες του κόμματος, ενώ το 8% των ψηφοφόρων του Μάιου σε αυτές τις εκλογές κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Κατσαφάδος μίλησε για την νέα κυβέρνηση συνεργασίας υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική κυβέρνηση η οποία καλείται να κυβερνήσει με μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Ο λαός θέλει να πάμε σε μια κουλτούρα συνεργασιών κάτι που επικρατεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης», κατέληξε ο κ. Κατσαφάδος.

Ο κ. Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «Έχουμε μια δανειακή σχέση την οποία θα την αξιοποιούσαμε ως όπλο διαπραγμάτευσης. Αυτή η κυβέρνηση πάει χωρίς αυτό το όπλο». Επίσης συμπλήρωσε ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέλη στην φαρέτρα της κυβέρνησης για να τα χρησιμοποιήσει σε επίπεδο διαπραγμάτευσης.

Σε ότι αφορά την νέα κυβέρνηση υποστήριξε πως ο κ. Βενιζέλος θέλει να βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον κάνει συνένοχο.

Θέση για την νέα κυβέρνηση πήρε και ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. κ. Ευ. Αντώναρος λέγοντας ότι έχουν περάσει μόνο δυο μέρες από τις εκλογές και γίνονται κινήσεις με γρήγορους ρυθμούς. «Σε άλλες χώρες χρειάζεται πολύ μεγάλο διάστημα για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού» συμπλήρωσε ο κ. Αντώναρος, ενώ φάνηκε αισιόδοξος πως μέχρι αύριο το θέμα θα έχει τελειώσει.

«Αποκαλύπτω» σε Καστοριά, Δίστομο και Κάλυμνο

Σήμερα στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» έγιναν παρεμβάσεις από τρεις περιοχές της Ελλάδας.

Από την Καστοριά ο Δημοσιογράφος Θωμάς Τομόπουλος του «Καστοριά fm» μίλησε για τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας που παρατηρούνται στην περιοχή, ενώ χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα την τιμή του πετρελαίου, καθώς πρόκειται για μια πόλη που ζει έντονα τον Χειμώνα.

Ο Δημοσιογράφος του TV 12 από την Κάλυμνο, Νικόλας Μακαρούνας αναφέρθηκε στα σύνθετα προβλήματα της Καλύμνου με το κυριότερο να μην είναι άλλο από την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά. Επίσης σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας πως οι Καλύμνιοι έστειλαν το μήνυμα «συνεργαστείτε». Συμπλήρωσε πως η ΝΔ κυριάρχησε σε επίπεδο νομού , με δεύτερη δύναμη το Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα