Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Κυβέλη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού Κυβέλης Αδριανού (25 Μαΐου 1978) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr τη ραδιοφωνική εκπομπή του Δευτέρου Προγράμματος «ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΛΗ», παραγωγής 1978.

Η Μίνα Χατζηαποστόλου, στο πλαίσιο τιμητικού

αφιερώματος στην Κυβέλη λίγες μέρες μετά τον θάνατό της, παρουσίασε μια εκτενή αναφορά στη ζωή και το καλλιτεχνικό έργο της, καθώς και μια παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η ηθοποιός στην παρουσιάστρια.

Στη συνέντευξή της, η Κυβέλη μιλά για την πρώτη της επαφή με το χώρο του θεάτρου, την καριέρα της, αλλά και για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή. Η εκπομπή περιλαμβάνει ακόμα, ένα σύντομο απόσπασμα από τον «Κόκκινο βράχο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, μυθιστόρημα που ο ίδιος ο συγγραφέας διασκεύασε για το θέατρο, ειδικά για την Κυβέλη, με τον τίτλο «Φωτεινή Σάντρη». Εκτός από την ίδια την πρωταγωνίστρια -στον ομώνυμο ρόλο-, ακούγονται οι ηθοποιοί Νίκος Παρασκευάς, Ελένη Χαλκούση και Μιχάλης Μπούχλης.

Στην εκπομπή ακούγονται επίσης τα τραγούδια του συνθέτη Νίκου Χατζηαποστόλου «Σαν όνειρο μαγευτικό» και «Καρδιά απ' αγάπη ορφανή», τα οποία ερμηνεύουν αντίστοιχα η Ανθή Ζαχαράτου και η Λέλα Ζωγράφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα