Eurostat: Τους υπολογιστές στα δάχτυλα παίζουν οι Έλληνες νέοι!

Άριστη σχέση με τους υπολογιστές έχουν οι Έλληνες ηλικίας 16-23, σύμφωνα με τα στατιστικά της Eurostat.

Δεν ισχύει κάτι ανάλογο ωστόσο με τις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς στα ποσοστά όσων έχουν χρησιμοποιήσει υπολογιστή έστω και μία φορά στη ζωή τους η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά χαμηλά.

Ψηφιακό λοιπόν το χάσμα γενεών στην Ελλάδα.Ενώ για τις ηλικίες 16-74

η χώρα μας έχει την τρίτη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη, με 59%, πίσω μόνο από Ρουμανία με 50% και Βουλγαρία με 55%, στις νέες ηλικίες η εικόνα είναι τελείως διαφορετική.

Οι Έλληνες νέοι 16-24 ετών έχουν χρησιμοποιήσει υπολογιστή σε ποσοστό 97%, αφήνοντας πίσω τους τους Κύπριους με 96%, τους Γάλλους με 93% και τους Ιταλούς με 90%.

Την αντιγραφή και μετακίνηση αρχείων ή φακέλων κατέχουν οι Έλληνες Ελλήνων 47%, ενώ για τους νέους το ποσοστό είναι 88%. Η χρήση βασικών λειτουργιών των λογιστικών φύλλων αντίστοιχα 34% και 65%, η δημιουργία ψηφιακών παρουσιάσεων το 23% και 55%, ενώ ο προγραμματισμός 8% και 17%.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία για το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες με τα μεγαλύτερα μερίδια πτυχίων που συνδέονται με την πληροφορική εντοπίζονται σε Μάλτα και Αυστρία με 5,6%, την Ισπανία με 5,1% και την Κύπρο με 4,7%, όταν στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν ελαφρά χαμηλότερο, στο 4,2% (στοιχεία του 2008)

Συνολικά στην Ευρώπη των 27 χωρών το 4% των πτυχίων σχετίζεται με την πληροφορική, ενώ η χρήση υπολογιστών αφορά το 78% του πληθυσμού και το 96% των νέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα