Aρνείται κατηγορίες και σχέση με Anonymous ο 18χρονος Έλληνας χάκερ

Όπως έγινε γνωστό εχθές από το site της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αρχές συνέλαβαν έναν 18χρονο για την επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος ενός 17χρονου και ενός 16χρονου με τις κατηγορίες της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα.

Ο 18χρονος χάκερ με

το ψευδώνυμο Delirium αρνείται ωστόσ τις κατηγορίες. Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο αρνήθκε οποιαδήποτε σχέση με τους Anonymous και τις επιθέσεις:

"Από μωρό είχα υπολογιστή. Σήμερα ανήκω στην ελληνική "χάκινγκ σκηνή", πουθενά αλλού. Είμαστε κατά των πολιτικών και χρησιμοποιούμε το χάκινγκ για μια καλύτερη Ελλάδα, χωρίς διαφθορά και με δικαιοσύνη".

Ο πατέρας του 16χρονου τόνισε ''ότι ο γιος του δεν έχει σχέση με την επίθεση, τονίζοντας πως όταν κατάλαβε ότι ο γιος του ασχολείται με το χάκινγκ ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι τρεις νεαροί χάκερς της GHS" (Greek Hacking Scene), εκτός από την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης,φέρονται να έχουν ρίξεις τις ιστοσελίδες του γραφείου του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων κρατικών φορέων και οργανισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα