Την Κυριακή όλοι τρέχουμε- 31ος Κλασικός Μαραθώνιος στην Αθήνα!

O 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας διεξάγεται την Κυριακή, από τις 9 το πρωί. Η συμμετοχή του κόσμου είναι τεράστια με τη συμμετοχή δρομέων σε όλα τα αγωνίσματα να φτάνει τις 31.000, αποτελώντας αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα της διοργάνωσης.Η εκκίνηση του Μαραθωνίου Δρόμου και του Δυναμικού Βαδίσματος θα δοθεί στις 9.00 το
πρωί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μαραθώνα. Σε αυτόν τον αγώνα θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 11 χιλιάδες δρομείς, με τους 4 χιλιάδες από αυτούς να έρχονται από το εξωτερικό.
Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42.195 μέτρων, διεξάγονται και αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αγώνες δρόμου για παιδιά, δυναμικό βάδισμα και αγώνες Special Olympics.

Για τα αγωνίσματα των 5 και 10 χιλιομέτρων η εκκίνηση δίδεται στη Λεωφόρο Αμαλίας με ώρες εκκίνησης τις 8.00 το πρωί και 9.05 το πρωί αντίστοιχα.

Η εκκίνηση των Παιδικών Αγώνων δίδεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής στις 10:45 το πρωί για τα παιδιά ηλικίας 11-12 ετών και 10:48 το πρωί για τα παιδιά ηλικίας 9-10 ετών. Στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος στις 9: 20 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση των αγώνων Special Olympics.

Λόγω της διεξαγωγής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των οδικών αρτηριών όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι: Λ.Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Βασ.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα