Πρώτη επίσκεψη στα FLOCAFE Espresso Room...

Φθινοπωρινό μεσημέρι με ήλιο, κι ένα break από τη δουλειά με βρίσκει στο FLOCAFE Espresso Room στη Λεωφόρο Βεΐκου. Το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά προκειται για ένα concept εντελώς καινούργιο: ένας πολύ προσεγμένος χώρος που στόχο έχει να σου προσφέρει την απόλυτη εμπειρία καφέ!Από τις λεπτομέρειες της διακόσμησης και τα χρώματα, που ακολουθούν την αισθητική του urban minimal chic μέχρι τη διαρύθμιση του χώρου, όλα συνδυάζονται με τρόπο που να παραπέμπει στον κόσμο του καφέ. Το σίγουρο είναι ότι
πετυχαίνουν να δημιουργήσουν οπτική ισορροπία και relaxed feeling. Όλα υπό άπλετο φως, χάρη στα μεγάλα παράθυρα και την αρχιτεκτονική επικοινωνία με το «έξω».

Διαλέγω ένα τραπέζι στη μέση του μαγαζιού απέναντι από το μπαρ, για να μπορώ να χαζεύω όλο τον χώρο αλλά και την εντυπωσιακή τριπλή στήλη με τα χαρμάνια, που φαίνεται να είναι η «σταρ» της υπόθεσης που ακούει στο όνομα "FLOCAFE Espresso Room". Δε γίνεται να μην στρέφεις συχνά το βλέμμα σου εκεί, καθώς η industrial αισθητική συνδυάζεται αρμονικά με τα γήινα στοιχεία διακόσμησης, μοιάζοντας σαν να έχει στηθεί ένα μπαρ μέσα σ' έναν εξωτερικό χώρο.

Μελετώντας τον κατάλογο, αποκωδικοποιείς το μήνυμα της ονομασίας, που υπονοεί κάτι ιδιαίτερο: βλέπω χαρμάνια εξωτικά και σπάνια, πρωτότυπα cocktails με βάση τον καφέ, μαζί με διάφορα σνακς. Αξίζει να διαβάσεις στον κατάλογο την ιστορία που εξηγεί όλα όσα κρύβονται πίσω από την τέχνη του καφέ, ώστε να μπορείς να διαλέξεις το χαρμάνι που σου ταιριάζει περισσότερο.

Επιδίδομαι λοιπόν σε ένα σύντομο αλλά άκρως ενδιαφέρον coffee education: το America Latina Selection 100% Arabica παρασκευάζεται αποκλειστικά για τα καταστήματα FLOCAFE Espresso Room από 100% κόκκους Arabica από τη Βραζιλία και την Κολομβία. Διακρίνεται για τη γεμάτη γεύση του, την ισορροπημένη του οξύτητα καθώς επίσης και για το πλούσιο άρωμά του, που θυμίζει εσπεριδοειδή. Το African Earth από αφρικανικές ποικιλίες Arabica και Robusta, χαρακτηρίζεται από έντονη γεύση που αποκαλύπτει νότες ξηρών καρπών και αποτελεί την κλασική επιλογή των Ιταλών. Το Honduras Premium είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο χαρμάνι που καλλιεργείται σε περιορισμένη ποσότητα και σε μία μόνο single estate φάρμα. Ο καρπός που καλλιεργείται σε πολύ περιορισμένη ποσότητα, προσλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του εδάφους, όπως ακριβώς επιτάσσουν οι speciality καφέδες που προέρχονται από μία μόνο φάρμα-single estate. Χαρακτηρίζεται από ιδανικό σώμα, διακριτικό άρωμα μελιού και επίγευση πικρής σοκολάτας που διαρκεί.

Νιώθοντας λοιπόν λίγο πιο ενημερωμένη για τον κόσμο του καφέ, αποφασίζω για την παραγγελία μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δοκιμάσω το Flo White Signature Cappuccino Caldo. Μα με «προκαλεί» με το teaser "μυστική συνταγή FLOCAFE Espresso Room"! Το μυστικό της γευστικής ισορροπίας σίγουρα το βρήκαν πάντως! Πλούσια και ταυτόχρονα διακριτική γεύση, με τον barista να κάνει τα «μαγικά» του μπροστά μου, για να τελειοποιήσει την συνταγή και την εμφάνιση. Τώρα που το έμαθα, θα προτιμώ να το απολαμβάνω αφήνοντάς το να κρυώνει ελαφρά, αφού καθώς περνούσε η ώρα μού αποκάλυπτε ακόμα περισσότερο τις γευστικές του ποιότητες. Για μια επόμενη επίσκεψή μου σεFLOCAFE Espresso Room, σημειώνω το Caramel Gourmand από τα coffee cocktails, που είναι ένα μίγμα espresso, κρέμας, Grand Marnier, καραμέλας και κρεμώδους liqueur με άρωμα σοκολάτας.

Η κουβέντα με την παρέα κρατάει αρκετά, αλλά ευτυχώς ο κατάλογος περιλαμβάνει ποικιλία σνακ για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας. Λίγη ώρα αργότερα αποχωρούμε εντοπίζοντας άλλη μια σημαντική λεπτομέρεια: στα FLOCAFE Espresso Room μπορείς να προμηθευτείς τα αγαπημένα σου χαρμάνια φρεσκοαλεσμένα για το σπίτι. Πόσο τέλειο όταν θες να παίρνεις «μαζί» την αίσθηση του αγαπημένου σου coffee spot!

Αυτό τo "μαζί" έχει ως αφετηρία αρκετά καίρια σημεία στην πόλη, αφού στην Αθήνα υπάρχουν 4 νέα καταστήματα FLOCAFE Espresso Room: στο Δέλτα Φαλήρου, στο Γαλάτσι, στη Ν. Ερυθραία και στον Άγιο Στέφανο. Αλλά ακόμα κι αν ταξιδεύετε, θα συναντήσετε κατάστημα του νέου concept στο ΣΕΙΡΙΟ στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπως και στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Κω). Για όσους είναι λίγο πιο μακριά και "ζηλεύουν", ας ξέρουν ότι σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν αρκετά νέα καταστήματα FLOCAFE Espresso Room!
Keywords
Τυχαία Θέματα