Μια βόλτα στο νέο Cycladic Shop!

Ένας εντυπωσιακός χώρος minimal αισθητικής, γεμάτος με υπέροχα design αντικείμενα, είναι το νέο Cycladic Shop που άνοιξε πριν λίγες μέρες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Το Cycladic Shop μάς υποδέχεται με την είσοδό μας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
κοντά στο καφέ που βρίσκεται στο αίθριο του ίδιου χώρου.

Το νέο κατάστημα, το σχεδιασμό του επιμελήθηκε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects, είναι βέβαια εμπνευσμένο από τη λιτότητα της κυκλαδικής τέχνης. Σύμφωνα με τις αναφορές του αρχιτεκτονικού γραφείου η κεντρική ιδέα σχεδίασης του καταστήματος συνδέεται με την αρχαία αγορά και κατ' επέκταση με την ελεύθερη οργανική διάταξη των επιμέρους στοιχείων που τη διακρίνουν. Όπως εξηγεί ο αρχιτέκτονας το κατάστημα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα με μια αντιπαράθεση μεταξύ εσωστρέφειας και εξωστρέφειας. Συγκεκριμένα στο πρώτο επίπεδο οι δύο παράλληλοι όγκοι διαμορφώνουν ένα κυβιστικό τόπο πειήγησης, ενώ στο δεύτερο η γραμμική πορεία οδηγεί τον επισκέπτη σε μια περιπλάνηση επιφανειών και αναφορών.

Είναι λοιπόν σα να βρισκόμαστε στην αρχαία αγορά όπου βλέπουμε μια σειρά από πρωτότυπα αντικείμενα εμπνευσμένα από τις συλλογές του μουσείου. Σύγχρονα αντικείμενα τα οποία έλληνες και ξένοι δημιουργοί έχουν εμπνευστεί από τον κυκλαδικό πολιτισμό της 3ης π.Χ. χιλιετίας μεταφέροντας έτσι σ' αυτά τα στοιχεία της απλότητας και της χρηστικότητας που τον διακρίνει.

Στο κατάστημα αυτό υπάρχουν δώρα για το σπίτι, για τη γυναίκα και τον άντρα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και μαρμάρινα γλυπτά, κεραμικά και κοσμήματα. Διατίθενται επίσης σημαντικές ελληνικές και ξένες εκδόσεις αλλά και πολλά δώρα για τα παιδιά όπως παιχνίδια και βιβλία.

Συγχρόνως, στο εορταστικό κλίμα των ημερών τα γούρια του Μουσείου θα αποτελέσουν την καλύτερη επιλογή για χριστουγεννιάτικο δώρο.

Πρέπει ακόμα να αναφέρουμε πως curators του cycladic shop είναι ο Κώστας Βογιατζής και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη. Όπως μας είπε μάλιστα και ο Κώστας Βογιατζής (yatzer) είναι ένα ολοκαίνουριο εγχείρημα στο οποίο οι συνεργασίες με νέους σχεδιαστές ειδικά για το shop του μουσείου είναι πολλές.

Κάθε αγορά στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

Το Cycladic Shop λειτουργεί τις ώρες και μέρες του μουσείου:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο: 10.00 – 17.00
Πέμπτη: 10.00 – 20.00
Κυριακή: 11.00 – 17.00
Τρίτη κλειστά
Keywords
Τυχαία Θέματα