Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Τεχνόπολη

Στις 25 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Estee Lauder, η Τεχνόπολις φωταγωγείται ροζ στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού.Κάθε Οκτώβριο διοργανώνονται παγκοσμίως εκδηλώσεις για την πρόληψη του καρκίνου, στο πλαίσιο των οποίων φωταγωγούνται κτήρια-ορόσημα, όπως το "Empire State Building" στη Νέα Υόρκη, η Όπερα του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά.
Μάλιστα αυτή η προσπάθεια πέρυσι εντάχθηκε στο βιβλίο Guinness.
Η Ελλάδα, με την υποστήριξη της γνωστής μάρκας καλλυντικών, συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο, όπως με τη φωταγώγηση του Ζάππειου Μέγαρου (2001), του Λόφου του Λυκαβηττού (2004), του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (2007).

Στη φετινή εκσταρτεία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Δούκισσας Νομικού, Αιμίλιος Χειλάκης, Λάκης Λαζόπουλος, Μαρινέλλα κ.α., που φορούν το ροζ κορδελάκι, σήμα κατατεθέν της εκστρατείας. Εκτός όμως από την εκδήλωση φωταγώγησης της Τεχνόπολης, κι άλλες πόλεις της χώρας θα δραστηριοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο, όπως η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσ/κη, το Ενετικό φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα.

Η εκστρατεία συμπληρώνεται με την αρωγή του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Άλμα Ζωής", που διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια και ροζ κορδέλες, ενώ προσφέρει και δωρεάν εξέταση, με σκοπό την ταχύτερη διάδοση της πρόληψης, της θεραπείας και της γνώσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα