Weekend Agenda 23 - 25 Οκτωβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

1) OΠΕΡΑ
Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου για όλη την οικογένεια

Ο Μαγικός Αυλός στο Θέατρο Ολύμπια
Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, O Μαγικός Αυλός του Β. Α. Μότσαρτ ανοίγει τη σεζόν 2015-16 για την Εθνική Λυρική Σκηνή από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Μότσαρτ, το οποίο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Προσφέρει χαρά στα παιδιά -δεν είναι τυχαίο που θεωρείται η ιδανική εισαγωγή στον κόσμο της όπερας, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους μεγάλους να απολαύσουν την εξαιρετική μουσική και ένα συμβολικό κείμενο με προεκτάσεις.

Τιμές: €15, €25, €30, €40, €50, €55 - Φοιτητικό, παιδικό €10
Πότε; Παρ: 21.00, Σαβ: 21.00, Κυρ: 21.30
Που; Εθνική Λυρική Σκηνή - Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

2) ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Μια βραδιά τζαζ με τους καλύτερους μουσικούς του είδους

O Kenny Garrett στο Gazarte
Ο Kenny Garrett με το Κουιντέτο του, επιστρέφει στο αγαπημένο του Gazarte για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Ο Kenny Garrett έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο άλτο σαξόφωνο της γενιάς του αλλά και ως ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες του οργάνου από την εποχή του Charlie Parker.

Τιμές: προπώληση: 45€, 35€, 20€ | ταμείο: 50€, 40€, 25€
Πότε; Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 22.00
Που; Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

3) ΘΕΑΤΡΟ
Η αιώνια πάλη των δύο φύλων μέσα από το θεσμό του γάμου

Ο χορός του θανάτου του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εμπορικόν
Το Θέατρο Εμπορικόν παρουσιάζει το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ "Ο χορός του θανάτου" από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τον Μάρτιο. Αποτελεί τον προάγγελο για το «θέατρο του παραλόγου» που κυριάρχησε στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Διαπραγματεύεται με χιούμορ και σαρκασμό την αιώνια πάλη των δύο φύλων μέσα από το θεσμό του γάμου. Η αγάπη, το μίσος, το άγχος του θανάτου και η παράνοια, εναλλάσσονται ακατάπαυστα σ’ αυτή τη σχέση.

Τιμές; προπώληση από 10€
Πότε; Παρ: 21.00, Σαβ: 18.00 και 21.00, Κυρ: 20.00
Πού; Θέατρο Εμπορικόν

4) ΜΠΑΛΕΤΟ
Η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού

Η Λίμνη των Κύκνων από το Russian Ballet Theater στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η "Λίμνη των Κύκνων", φιλοξενείται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου. Το κοινό θα απολαύσει το φημισμένο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας. Η Λίμνη των Κύκνων, μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και γοητεύει το κοινό.
Τιμές; από 10€ έως 30€
Πότε; 23/10 στις 20.00, 24/10 στις 16.00 και 20.00, 25/10 στις 11.30, 15.30 και 20.00
Πού; Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς

5) ΣΙΝΕΜΑ
Εμπνευσμένη, τρυφερή, ενίοτε βίαιη και απρόβλεπτα κωμική αλληγορία

"Αστακός" του Γιώργου Λάνθιμου στις αίθουσες
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος και ο σεναριογράφος Ευθύμης Φιλίππου, με τον «Αστακό» καθιερώνονται διεθνώς ως δίδυμο πρωτοτυπίας και αστείρευτης φαντασίας. Κάπου στο πολύ κοντινό μέλλον ο πρόσφατα χήρος Ντέιβιντ (Colin Farrell), μεταφέρεται από την Πόλη στο Ξενοδοχείο, όπου πρέπει μέσα σε 45 μέρες να βρει νέο ταίρι, ειδάλλως θα μεταμορφωθεί σε ζώο της αρεσκείας του. Αντίθετα με τους περισσότερους ανθρώπους που δηλώνουν ότι θέλουν να μεταμορφωθούν σε σκύλο (σαν αυτόν που κουβαλά μαζί του ο Ντέιβιντ ο οποίος δεν είναι άλλος από τον αδελφό του) εκείνος επιθυμεί να μεταμορφωθεί σε αστακό επειδή «ζουν περισσότερο από 100 χρόνια και παραμένουν γόνιμοι σε μεγάλη ηλικία».
Keywords
Τυχαία Θέματα