Weekend Agenda 22-24 Απριλίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Απριλίου και αξίζουν την προσοχή σας!

1) ΕΚΘΕΣΗ
Ύπνος Project στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για δύο μήνες, από 18 Απριλίου έως 19 Ιουνίου 2016, υπόσχεται να μας ανοίξει τα μάτια για όλες εκείνες τις ώρες της ζωής μας που δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, με το πρωτότυπο φεστιβάλ. Το Ύπνος
Project είναι ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο αποτελείται από μια έκθεση έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, performances και sleepovers, έναν κύκλο ηχητικών έργων και ζωντανών περιπατητικών δράσεων και μια σειρά διαλέξεων και δημόσιων συζητήσεων. Ένα project που θα σας κάνει να βρείτε ή να χάσετε τον ύπνο σας!

Τιμές; (ενιαίο εισιτήριο και για τους 2 χώρους της έκθεσης) | Κανονικό: 5 € | Μειωμένο / Φίλοι / Μικρή παρέα (5-9 άτομα): 3 € | ΑΜΕΑ / συνοδός ΑΜΕΑ / Άνεργοι / 2η επίσκεψη / Μεγάλη παρέα (10 άτομα +): 2 € | Παιδιά έως 10 ετών: Δωρεάν
Πότε; από 18 Απριλίου έως 19 Ιουνίου 2016 | Στέγη: καθημερινά 12:00-21:00 | Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56): Τετάρτη-Παρασκευή 12:00-20:00 & Σάββατο-Κυριακή 11:00-15:00
Που; Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107 & Ίδρυμα Ωνάση, Λ. Αμαλίας 56

2) ΜΟΥΣΙΚΗ

Μνήμη από τους Ex Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Στο πλαίσιο του κύκλου Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα, το μουσικό σύνολο Ex Silentio παρουσιάζει το Σάββατο 23 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη συναυλία "Μνήμη". Έργα από συνθέτες, επώνυμους και ανώνυμους, που έζησαν και δημιούργησαν σε ξένους τόπους μέχρι και τον 16ο αιώνα. Σε διάφορες γλώσσες και με διαφορετικές θεματικές, συνθέτουν ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής Ανατολής και Δύσης.

Τιμές; Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 5 Πολύτεκνοι, 65+: € 8 Ζώνη Β: € 12 Ζώνη Α: € 20
Πότε; 23 Απριλίου 2016 στις 20:30
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

3) ΘΕΑΤΡΟ

Ο Αγών μου του Χίτλερ από τους Rimini Protokoll στη Στέγη
Το πόνημα του Αδόλφου Χίτλερ με τη ματιά της ανατρεπτικής ομάδας Rimini Protokoll, η οποία καταπιάνεται με το πιο καταραμένο βιβλίο του 20ου αιώνα, παρουσιάζεται 21 με 24 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τι δουλειά έχoυν ένας δικηγόρος, ένας συντηρητής παλιών χειρογράφων, ένας τυφλός μουσικός παραγωγός, ένας hip-hop / metalcore καλλιτέχνης και ένας εθνολόγος με το Mein Kampf στα χέρια στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης; Ένα αποκαλυπτικό, ριζοσπαστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ για το διαβόητο βιβλίο, από την κορυφαία ευρωπαϊκή πρωτοποριακή ομάδα.

Τιμές; Κανονικό: 15 – 18 – 25 – 36€, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11 – 14 – 20 – 29€, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 – 12 – 18 – 27€, ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; 21 έως 24 Απριλίου στις 20.30
Που; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Κεντρική Σκηνή

4) ΕΞΟΔΟΣ

Ο Sivert Hoyem στο Piraeus 117 Academy
Ο Sivert Høyem έρχεται στην Αθήνα για δυο μοναδικές συναυλίες στο Piraeus 117 Academy, το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Απριλίου, στο πλαίσιο της Lioness Tour. Αναμφίβολα ο πιο αγαπημένος Νορβηγός καλλιτέχνης στη χώρα μας, που συγκινεί με την ευθύτητά του, το βάθος της μουσικής και της σκέψης του, την ευκρίνεια της αντίληψής του, την τρυφερότητα της μοναδικής εσωτερικής φωνής του και τη δυναμική σκηνική του παρουσία. Το setlist θα είναι μια περιπλάνηση σε όλα τα τραγούδια του που αγαπήσαμε, από τις μέρες των Madrugada έως αυτά του πρόσφατου, 5ου προσωπικού του άλμπουμ, "Lioness". Την συναυλία πρόκειται να ανοίξει ο Έλληνας τραγουδοποιός Remi & the road.

Τιμές; 25€
Πότε; 23 και 24 Απριλίου στις 20.00
Που; Πειραιώς 117 Academy, Πειραιώς 117, Γκάζι

5) ΣΙΝΕΜΑ

Το Βιβλίο της Ζούγκλας
Η ιστορία του Μόγλη σε ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό κινηματογραφικό παραμύθι, δια χειρός Jon Favreau, δημιουργού του «Iron man». Ο Μόγλης, το μικρό αγόρι που μεγαλώνει από μια οικογένεια λύκων, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πλέον καλοδεχούμενος στη ζούγκλα. Καθώς ο θηριώδης τίγρης Σιρ Χαν που τρομοκρατεί όλα τα υπόλοιπα ζώα, θέλει να τον εξοντώσει, ο Μόγλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει την «οικογένεια» του και το μοναδικό μέρος που θεωρεί πατρίδα του. Έτσι, ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας στο οποίο θα έχει ως καθοδηγητές τον Μπαγκίρα, έναν βλοσυρό πάνθηρα και τον Μπαλού, μια διασκεδαστική αρκούδα που λατρεύει την ξένοιαστη, τεμπέλικη ζωή και το μέλι. Ο Μόγλης, το μικρό αγόρι που μεγαλώνει από μια οικογένεια λύκων, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πλέον καλοδεχούμενος στη ζούγκλα. Καθώς ο θηριώδης τίγρης Σιρ Χαν που τρομοκρατεί όλα τα υπόλοιπα ζώα, θέλει να τον εξοντώσει, ο Μόγλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει την «οικογένεια» του και το μοναδικό μέρος που θεωρεί πατρίδα του. Έτσι, ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας στο οποίο θα έχει ως καθοδηγητές τον Μπαγκίρα, έναν βλοσυρό πάνθηρα και τον Μπαλού, μια διασκεδαστική αρκούδα που λατρεύει την ξένοιαστη, τεμπέλικη ζωή και το μέλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα