Weekend Agenda 21 - 23 Οκτωβρίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!1) ΘΕΑΤΡΟ
Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο
Χρονιά Σαίξπηρ η φετινή και το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό, ανοίγοντας την Κεντρική Σκηνή, με τη "Δωδέκατη νύχτα". Ο Σαίξπηρ όπως σε όλες τις μεγάλες δημιουργίες του,
έτσι και σε αυτό, πίσω από το παιχνίδισμα της περιπέτειας, της μεταμφίεσης και της γοητευτικής ποιητικής σύλληψης, επεξεργάζεται μια κοσμοθεωρία, που επαναπροσδιορίζει τις αρχετυπικές έννοιες του έρωτα, της εξουσίας και των συμβάσεων που ορίζουν τη ζωή των ανθρώπων.

Τιμές; 15€, 10€ (φοιτητικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€
Πότε; Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 | Κυριακή στις 19:00
Που; Εθνικό Θέατρο - Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

2) ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Το πιο όμορφο τανγκό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Σύλλογος "Οι Φίλοι της Μουσικής" παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη «χρυσή εποχή» του ελληνικού τανγκό, μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που θα ταξιδέψει το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας. Το ελληνικό τανγκό, με τις πλούσιες μελωδίες του και τον ερωτικό του στίχο, άνθησε στην αστική Αθήνα του Μεσοπολέμου, φέρνοντας άρωμα παριζιάνικου τανγκό μέσα από τα υπέροχα τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών και στιχουργών.

Τιμές; 18€ - 24€ - 30€ - 38€ (Διακεκριμένη Ζώνη)| Ειδική τιμή: 12€ (Φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)
Πότε; Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 20.30 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 19.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

3) ΦΕΣΤΙΒΑΛ

In-Edit: Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Μουσικού Κινηματογράφου έρχεται στη Στέγη
Από τον Leonard Cohen στους Blur, από τον Bob Dylan στους National, από τη Nina Simone στην Janis Joplin το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο, το In-Edit, έρχεται από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου να μας ταρακουνήσει στη Στέγη. Το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στη Βαρκελώνη πριν 13 χρόνια και είναι πλέον σημείο αναφοράς για τους φίλους της μουσικής και του σινεμά παγκοσμίως, ξεκινάει φέτος το παγκόσμιο ταξίδι του από την Αθήνα, ενώ ανάμεσα στις επόμενες στάσεις του είναι η Κολομβία, το Μεξικό, η Χιλή και η Γερμανία.

Τιμές; από 5€
Πότε; από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2016
Που; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Κεντρική Σκηνή & Μικρή Σκηνή, Λεωφ. Συγγρού 107

4) ΟΠΕΡΕΤΑ

Ο βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη στο θέατρο Ολύμπια
Η δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα, "Ο βαφτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, αναβιώνει φέτος στην Εθνική Λυρική Σκηνή, από τις 21 Οκτωβρίου και για επτά μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια. Ο εντυπωσιακός μελωδικός πλούτος, το χιούμορ του κειμένου και ο τρόπος που το έργο απέδωσε μια ολόκληρη εποχή, είναι τα βασικά στοιχεία που συνετέλεσαν στη διαχρονική δημοφιλία του Βαφτιστικού.

Τιμές; 15€, 25€, 30€, 35€, Τιμή παιδικού & φοιτητικού εισιτηρίου: 10€, Περιορισμένης ορατότητας: 7€, 10€, 12€, 20€
Πότε; 21, 22, 23, 26, 30 Οκτωβρίου & 2, 6 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00
Που; Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

5) ΤΑΙΝΙΑ

Ο Λογιστής
Παραπλανητικός ο τίτλος: αυτός ο «λογιστής» έχει μεν μεθοδικότητα και έφεση στους αριθμούς αλλά δεν μπορεί κανείς να τον υποτιμήσει αφού οι επιπλέον ικανότητες του –ειδικά στα όπλα και στη μάχη σώμα με σώμα- είναι θανατηφόρες... Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, φυλάει τα βιβλία κάποιων κακόφημων οργανισμών. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια λογιστική υπάλληλος ανακαλύπτει μια ασυμφωνία εκατομμυρίων δολαρίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα