Oι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου

09:20 4/8/2014 - Πηγή: Monopoli
Blockbuster θεατρικά και φεστιβαλικά στην Επίδαυρο, blockbuster κινηματογραφικά, αμερικανικά ή ισπανικά, συναυλίες σημαντικών συγκροτημάτων και αξιόλογες εικαστικές προτάσεις. Στην πολιτιστική ατζέντα του πρώτου Αυγουστιάτικου τριημέρου υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για ψυχαγωγία και διασκέδαση.ΘΕΑΤΡΟ:

-Βάτραχοι του Αριστοφάνη στην αρχαία Επίδαυρο: Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί ξανά Αριστοφάνη και μάλιστα τους Βατράχους, ένα έργο που θεωρείται
από πολλούς η κορυφαία κωμωδία του Αθηναίου δραματουργού και ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία του πολιτισμού.
Τι μπορεί να σώσει την πόλη; Η ορμή του νεωτερικού ή το μεγαλείο του παρελθόντος; Ο Ευριπίδης ή ο Αισχύλος; Ο ρεαλισμός ή το υπερφυσικό; Το αριστοφανικό δίλημμα των Βατράχων αναδεικνύεται στην παράσταση του Γιάννη Κακλέα, που πραγματεύεται την κρισιμότητα της τέχνης σε εποχές μεταβατικές, όπως η δική μας. Σημαντικοί πρωταγωνιστές, όπως ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος,ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Λαέρτης Μαλκότσης, η Εβελίνα Παπούλια κ.α. συμμετέχουν στην παράσταση.
Παρ. και Σαβ. στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 21:00

-Fantastico-Τα δημιουργημένα συμφέροντα στη θερινή Σκηνή του Εθνικού: Το έργο του Ισπανού Νομπελίστα συγγραφέα Χαθίντο Μπεναβέντε (1866-1954) σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη . Έργο κωμικό, δραματικά επίκαιρο και τραγικά αναγνωρίσιμο στις μέρες που ζούμε έχει ως θέμα του τη διαφθορά. Οι ήρωες του Μπεναβέντε, φτιαγμένοι από τα υλικά της κομέντια ντελ άρτε, χωρίς όμως να χάνουν ούτε στιγμή τα διαχρονικά χαρακτηριστικά τους, στροβιλίζονται γύρω από το χρήμα, τον κυνισμό, τη ματαιοδοξία και το συμφέρον, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον έρωτα για να πετύχουν τους σκοπούς τους.
Παρ. Σαβ. Κυρ 21:00 στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά, Πειραιώς 52

ΣΙΝΕΜΑ:

-Parker: Ο Jason Statham σε νέες περιπέτειες, εκδικείται ανελέητα αυτούς που πάνε να τον προδώσουν και κερδίζει την καρδιά μιας σκληρά εργαζόμενης γυναίκας, της Jennifer Lopez. Η νέα πρόταση για τους φαν του σκληροτράχηλου και υπερβολικά μάτσο Εγγλέζου έχει πολύ ξύλο, πιστολίδι, προδοσίες, εκδίκηση, τα βασικά στοιχεία δηλαδή των ταινιών του.

-Έρωτας αλά Ισπανικά: Μια ταινία που έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία στην Ισπανία το «Έρωτας αλά Ισπανικά» έρχεται και στην χώρα μας. Ο έρωτας γεφυρώνει τις διαφορές Βάσκων και Ανδαλουσιάνων σε μια διχασμένη Ισπανία, σε μια κωμωδία με αρκετά στοιχεία της θεατρικής φάρσας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ:

-Ιστορία Μηδέν του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται το έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου Ιστορία Μηδέν (History Zero), το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας το 2013. Το έργο αποτελείται από ένα φιλμ δομημένο σε τρία επεισόδια (11 λεπτά το καθένα), συνοδευόμενο από ένα αρχείο 32 κειμένων και εικόνων με θέμα τα εναλλακτικά, μη–νομισματικά συστήματα συναλλαγών. Κεντρικό θεματικό άξονα αποτελεί η έννοια του χρήματος, η αξία των υλικών αγαθών στη σημερινή εποχή και τα εναλλακτικά συστήματα συναλλαγών.
Παρ.: 17.00-22.00, Σάβ.: 10.00-17.00, Κυρ.: 11.00-17.00
Νεοφύτου Δούκα 4, Μέγαρο Σταθάτου (1ος όροφος)

ΜΟΥΣΙΚΗ:

-Him στο Stage Volume 1: Στο πλαίσιο της περιοδείας τους μετά την κυκλοφορία του πρόσφατου δίσκου της μπάντας, Tears on Tape, οι Ηim έρχονται την Παρασκευή 1η Αυγούστου στη σκηνή του Stage Volume 1, για ένα μοναδικό show! Oι Ville Vallo (φωνή), Mikko "Linde" Lindström (κιθάρα) και Mikko "Migé" Paananen (μπάσο) δημιούργησαν τους His Infernal Majesty, το 1991 από τα αρχικά των οποίων προέκυψαν κάποια χρόνια αργότερα οι HIM, συστήνοντας στο παγκόσμιο μουσικό κοινό το love metal τους.
Παρ. 21:00- Αγίας Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι
Keywords
Τυχαία Θέματα