Family Weekend 19 - 21/1: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και ώρα 11:30, σε μια παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Ανδρομάχης

86Α & Αλκμήνης, Καλλιθέα), με τίτλο «Όλοι οι μήνες είν’ καλοί, όλοι να ‘χουν την ευχή...».

Πρόκειται για παραμύθια για τους δώδεκα μήνες του χρόνου, έθιμα, παροιμίες και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την παραμυθού Εύη Γεροκώστα.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη ** Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210.9593518
Πότε; Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 11:30
Που; Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ηλιακό Σύστημα για δυνατούς λύτες» στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το πρόγραμμα για ηλικίες 8-11 ετών με τίτλο «Ηλιακό Σύστημα … για δυνατούς λύτες» είναι ένα πρόγραμμα του ΚΕ Πεντέλης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, από τις 18:00 έως τις 20:00 και στο οποίο γίνεται παρουσίαση του Ηλιακού μας Συστήματος σε ενότητες (Ήλιος, γήινοι πλανήτες κτλ) μέσω Power Point. Με την ολοκλήρωση της κάθε ενότητας, τα παιδιά λύνουν διάφορα quiz (ακροστιχίδες, αντιστοιχίσεις, επιλογής Σ/Λ ) συμμετέχοντας ενεργά. Εν συνεχεία, παρακολουθούν ταινία Αστρονομικού περιεχομένου και έπειτα γίνεται επίδειξη του τηλεσκοπίου Newall καθώς και παρατήρηση κάποιου ουράνιου αντικειμένου, εάν το επιτρέπει και ο καιρός.

Τιμές; Γενική είσοδος: 5€, δηλώσεις συμμετοχής στα 2108109107 & 2103490022 και στο email: [email protected]

Πότε; Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, 18:00 - 20:00

Πού; Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CineDoc Kids 2018

Τον Ιανουάριο του 2018, το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids ανοίγει την αυλαία του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με προβολές στον κινηματογράφο Δαναό. Οι προβολές συνοδεύονται από συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, που τους προσφέρουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών και ψηφίζουν την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Οι ταινίες του CineDoc Kids απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και πάνω.

Πρόγραμμα προβολών γι' αυτό το Σαββατοκύριακο:


• Σάββατο, 20/01 | 15:30 - Επιχείρηση Arctic
Κινηματογραφικό εργαστήριο


• Κυριακή, 21/01 | 15:30 - Τραγουδώντας με τον Angry Bird
Παιδική Χορωδία της Polyphonica

Τιμές; 6€ (παιδικό μέχρι 12 ετών, 5€)

Πότε; Σάββατο 20/1 & Kυριακή 21/1, 15:30
Που; Κινηματογράφος Δαναός

ΘΕΑΤΡΟ

«Χάιντι» της Γιoχάνα Σπίρι στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων παρουσιάζει το κλασσικό μυθιστόρημα της Γιoχάνα Σπίρι, «Χάιντι», από την παιδική σκηνή της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα ‘ΜΟΥΣΩΝ’ στο Πνευματικό Κέντρο.

Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Τριπόδη και παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Χολή (Χάιντι), Χρήστος Τριπόδης (Παππούς - Σεμπάστιαν), Δημήτρης Ζωγραφάκης (Πέτερ - Φροϊλάιν Ροτενμάιερ - κ. Ζέζεμαν), Γιωργος Γεροντιδάκης (κ. Ζέζεμαν), Στέλλα Κωστοπούλου (Θεία Ντέντε - Ασπρούλα - Κλάρα - Γιαγιά).

Τιμές; 7€ (προπώληση 6€)
Πότε; Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 17.00 & 19.00
Που; Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακάτικο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στον Ελληνικό Κόσμο

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
"ΗΛΙΟΣ, άνεμος, νερό. ΕΝΕΡΓΕΙΑ στο μέλλον"


Ήλιος, άνεμος, νερό... Πηγές ενέργειας που βρίσκονται ανεξάντλητες γύρω μας. Πώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για το παρόν και το μέλλον του ανθρώπου και του πλανήτη; Θα μπορέσουμε να καταλάβουμε την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή;
Ηλικίες: Δ΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού

Τιμές; Κόστος συμμετοχής: 8,5€ ** Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2122540600
Πότε; Κυριακή 21 Ιανουαρίου **Ώρα προσέλευσης: 12:00, Ώρα έναρξης: 12:30
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

ΘΕΑΤΡΟ

«Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού

Μια φορά και έναν καιρό ένας πρίγκιπας ήθελε να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Γύρισε όλη τη Γη αλλά δεν την βρήκε πουθενά και επέστρεψε στο παλάτι του. Ένα βράδυ με τρομερή καταιγίδα χτύπησε το κουδούνι του παλατιού. Η υπηρέτρια άνοιξε και αντίκρισε μία βρεγμένη κοπέλα! Την οδήγησε στη Βασίλισσα, στην οποία η κοπέλα ισχυρίστηκε πως είναι πριγκίπισσα. Η Βασίλισσα για να μάθει την καταγωγή της, έδωσε εντολή η κοπέλα να κοιμηθεί σε κρεββάτι με 20 στρώματα και από κάτω να τοποθετηθεί ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωί η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας την ρώτησαν: "Πως κοιμήθηκες;". Η απάντηση της κοπέλας αποκαλύπτεται επί σκηνής...

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 7 ετών και παίζεται και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Η παράσταση παρουσιάζεται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Τιμές; Γενική είσοδος 5€
Πότε; Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 12.30
Που; Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

«Τα ποντικάκια του Αισώπου - Ο Μήτρος και Τζίμης» στο Θέατρο Διάχρονο

Πρόκειται για κείμενο του Φίλιππου Φέρτη, βασισμένο στο μύθο του Αισώπου «Ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης».

Σε αυτόν το μύθο προβάλλονται πολλές από τις ανθρώπινες αξίες που τείνουν σήμερα να εξαφανιστούν. Επίσης, παρουσιάζονται τα θετικά και τα αρνητικά που μας παρέχει η ζωή στη φύση και στην πόλη αντίστοιχα. Η παράσταση είναι ζωντανή, έχει άμεση επικοινωνία με τους θεατές ενθαρρύνοντας τους σε αυθόρμητη συμμετοχή. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Τιμές; Είσοδος: 6€, Ομαδικό (από 12 άτομα και άνω): 5€ ** Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 6980890529, 6947882768
Πότε; Kυριακή 21 Ιανουαρίου, 12.00
Πού; Θέατρο Διάχρονο

ΑΘΛΗΣΗ

Δημιουργική ενόργανη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η κυβίστηση, το τρέξιμο και η στροφή βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη του σώματος και βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή. Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, οι πιο μικροί φίλοι του Πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους.

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 12:00 - 13:15
Πού; ΚΠΙΣΝ

ΘΕΑΤΡΟ

«Μια ζαχαρένια συνταγή» της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου στο Θέατρο Φούρνος

«Μια ζαχαρένια Συνταγή» είναι η νέα παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος, σε σκηνοθεσία της Ελεάννας Σαντοριναίου, που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να την μοιράζεις απλόχερα όπου μπορείς.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον ουρανό. Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών, αλλά και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης, ο Ρένος. Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά. Όταν ο Ρένος μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι, αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ματίνα Δημητροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Ευγενία Μαραγκού και ο Γιώργος Τζαβάρας. Ακούγεται η φωνή του Νίκου Νίκα.

Τιμές; 10€

Πότε; Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 17.00
Πού; Θέατρο Φούρνος

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«Άκου το χαρτί… έχει ιστορίες να σου πει!» στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει την εκπαιδευτική δράση «Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!», στον χώρο της Βιβλιοθήκης ΠΙΟΠ, στην Καλλιθέα.

Από την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιούνται αυτόνομα εργαστήρια, για μικρούς και μεγάλους, με θέμα το βιβλίο, σε συνεργασία με την Ομάδα Άνασσα. Το πρώτο εργαστήρι της δράσης έχει τίτλο "Ζωγραφίζοντας τους ήχους μας" και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω και τους γονείς τους.

Στόχος της δράσης είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν την ομορφιά και τη χρησιμότητα του βιβλίου μέσα από προβολές, ευφάνταστες κατασκευές, ομαδικά θεατρικά παιχνίδια και μουσική.

Τιμές; δωρεάν ** Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στσ τηλέφωνσ 210 3739651-2

Πότε; Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, 18.00
Πού; Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Keywords
weekend, ιδεες, παιδια, weekend, ελλαδα, προγραμμα, αθηνα, power, quiz, καιρος, email, φεστιβαλ, kids, angry, θεατρο, ενεργεια, unesco, συμμετοχή, ευλυγισία, νέα, δραση, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, η ζωη, αστεροσκοπειο, πλανητες, αυλαια, γλυκα, γωνια, δωρεαν, ηθοποιοι, θεμα, καθημερινη, μουσικη, ομορφια, παιχνιδια, πειραιως, προγραμμα, ταινιες, τηλεφωνο, τραγουδια, χολη, ωρα, email, quiz, βιβλιο, βραδυ, γινεται, γονεις, δυναμη, δηλωση, δηλωσεις, δωδεκα, διημερο, δωρο, ευη, ευγενια, εθιμα, ευκαιρια, αιθουσα, ενεργεια, ενεργα, εξι, επικοινωνια, ετων, ευλυγισία, τεχνη, ζωη, ηρωες, η στροφη, η φωνη, ιδρυμα, κατασκευες, κειμενο, μηνες, μπορεις, μυθιστορημα, νερο, ομαδα, παραμυθια, παροιμιες, παρουσιαση, πηγες ενεργειας, πριγκιπας, πρωταγωνιστες, πρωι, σαββατο, συνεχεια, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σωμα, τρεξιμο, φεστιβαλ, φυση, φωνη, φορα, χρηστος, δημητρης, ελληνικα, εθνικο, φιλοι, κινηματογραφος, kids, κοπελα, κυριακη, angry, παιχνιδι, πηγες, power, σκηνη, θετικα, unesco
Τυχαία Θέματα
Family Weekend 19 - 211,