Family Weekend: 9 πρωτότυπες ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

Το Σαββατοκύριακο 15-17/ Σεπτεμβρίου επιλέγουμε εκαιδευτικά προγράμματα, διασκεδαστικά εργαστήρια, αγώνες και άλλα!

Eκπαιδευτικά προγραμματα για παιδιά στα πλαίσια της έκθεσης εmotions - ένας κόσμος συναισθημάτων

Οικογενειακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις διοργανώνονται από την

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων». Μέσα από τα προγράμματα αυτά, παιδιά και γονείς «ταξιδεύουν» στα συναισθήματα του αρχαίου κόσμου μέσα από ευφάνταστες δράσεις. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα, που υλοποιούν οι δύο φορείς στο πλαίσιο της έκθεσης «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν την έκθεση, ανακαλύπτουν τους μύθους που κρύβονται στα 129 αριστουργήματά της, πλάθουν τις δικές τους φανταστικές ιστορίες, σχεδιάζουν αρχαία προσωπεία και συμμετέχουν σε ένα μαγικό «οδοιπορικό» συναισθημάτων. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη

Πότε; από Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Πού; Μουσείο Ακρόπολης

"Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών" του Γιάννη Ξανθούλη στα Βριλήσσια

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία "Μέθεξις" παρουσιάζουν το παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη "Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών", στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παπάγου. Η παιδική παράσταση είναι ιδανική για παιδιά από 6 έως 12 ετών, αλλά και τους γονείς τους. Παίζουν οι Φαίη Ψωμαδάκη, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Χρήστος Τριπόδης, Χριστίνα Χρήστου, Μαρία Θωμά, Τζούλι Τσόλκα και Βασίλης Γιακουμάρος.

Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει βυθίζεται και η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στο βυθό της θάλασσας. Ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη των ψαριών και βρίσκεται να είναι αιχμάλωτή τους...

Τιμές; Γενική είσοδος: 8€, Προπώληση: 7€, Group άνω των 30 ατόμων 6€

Πότε; Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.00

Πού; Θέατρο Αλίκη Βιουγιουκλάκη, Βριλήσσια

Roller Skates για παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ψυχαγωγία, γυμναστική ή μεταφορικό μέσο; Τα πατίνια είναι όλα αυτά μαζί! Μέσα από τα αυτοτελή, εισαγωγικά μαθήματα στο ΚΠΙΣΝ, τα παιδιά θα μάθουν πως να ισορροπούν, κάνοντας βόλτες με πατίνια. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν δικό τους εξοπλισμό (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες). Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Κόστος συμμετοχής; δωρεάν

Πότε; Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στις 17.30

Πού; ΚΠΙΣΝ

Walker Race III στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων Walker Race στο KΠΙΣΝ, όπου περισσότερα από 300 παιδιά συμμετείχαν με τα ποδήλατά τους, ένα ακόμα, το 3ο Walker Race, οργανώνεται αυτή την Κυριακή. Σε αυτόν τον αγώνα τα παιδιά διαγωνίζονται με ποδήλατα ισορροπίας σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Όλα τα παιδιά είναι νικητές σε αυτό το μοναδικό αγώνα, που μοναδικό στόχο έχει τα παιδιά να διασκεδάσουν όσο περισσότερο μπορούν. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, θα κληρωθεί κι ένα ποδήλατο Ideal 16'', που θα αποτελέσει και το πρώτο τους κανονικό ποδήλατο. Οι μικροί φίλοι, από 2,5 έως 5 ετών, έρχονται με τα ποδήλατά τους στο ΚΠΙΣΝ και η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική.

Κόστος συμμετοχής; δωρεάν

Πότε; Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.00

Πού; ΚΠΙΣΝ

Ελληνική μυθολογία και μουσικοκινητική "Το ταξίδι του Οδυσσέα ξεκινά!"

Tα παιδιά εδώ γίνονται οι σύντροφοι στο ταξίδι του Οδυσσέα. Μαζί του θα ταξιδέψουν, θα παίξουν, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν για να φτάσουν μετά από πολλές περιπέτειες, στην Ιθάκη. Τελευταία δοκιμασία για τους συντρόφους του Οδυσσέα είναι να κάνουν μια μικρή χειροτεχνία που θα τους θυμίζει το ταξίδι τους και θα μπορούν να παίξουν μαζί της και στο σπίτι. Η αφήγηση γίνεται παιχνίδι, το παιχνίδι γίνεται ταξίδι. Σύντροφος στο ταξίδι αυτό είναι η μουσική. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και παράλληλα εξερευνούν τη μελωδία και το ρυθμό στο σώμα και τη φωνή τους μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια που γίνονται ένα με την ιστορία. Απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 έως 4 ετών. Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Μπείτε εδώ.

Τιμές; 7€ ανά παιδί (ο συνοδός συμμετέχει δωρεάν)

Πότε; Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18.30

Πού; "Το σπίτι των παραμυθιών"

Εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το βιωματικό Εργαστήρι γνωριμίας με τις Τέχνες, "Μικροί Καλλιτέχνες" ξεκινά και απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 7 ετών. Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, 11.00: Παιδί με ένα περιστέρι

Ένα εργαστήρι βασισμένο στον πίνακα του Pablo Picasso.

Διάρκεια 60 λεπτά

Κόστος: 12€, έκπτωση 10% για αδέρφια

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. επικοινωνήστε με το τηλ. 2103250341 ή στο: [email protected]

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης" ξεκινά και απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, 11.00: Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

H βόλτα θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης.

Κόστος: 20€, εκπτώσεις στα αδέλφια και στα μέλη του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Διάρκεια: 2,5 ώρες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] 210 3250341

Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πότε; Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.00

Που; Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Εικαστικό παιχνίδι στην Τεχνόπολη

Και αυτό το φθινόπωρο, η σειρά εικαστικών παιχνιδιών "Στην αυλή του εργοστασίου" επιστρέφει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Οι μικροί φίλοι που θα πάρουν μέρος, θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά, να έρθουν σε επαφή με την τέχνη, πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά και να πειραματιστούν με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης. θα φτιάξουν ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια τους και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουν σε μικρά-μικρά κομμάτια. Θα αναρωτηθούν εάν μπορούν να ζωγραφίσουν διαλέγοντας μεταλλικά αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα πάρουν τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές μας για να σχεδιάσουν τί βλέπουν από το Sky Walk, το action park που βρίσκεται στην Τεχνόπολη, παίζοντας με το φως και τις σκιές. Τα παιδιά 3 ως 7 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους. Τιμές; 4€/παιδί

Πότε; Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.00 - 13.00

Που; Τεχνόπολη

Ταινία κινουμένων σχεδίων στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοπποιηθεί προβολή της ταινίας "Τραγούδα!", παραγωγής του 2016. Σε μια πόλη με σχεδόν ανθρωπόμορφα ζώα, ένας δουλευταράς αλλά κακότυχος ιμπρεσάριος αγωνίζεται να κρατήσει το θέατρό του και σκαρφίζεται τη διοργάνωση ενός talent show για τραγουδιστές, υποσχόμενος ένα τρελό χρηματικό έπαθλο που προέκυψε από… τυπογραφικό λάθος. Τεράστια εισπρακτική επιτυχία από το studio που μας έδωσε τα Minions, πλημμυρισμένη από τραγούδια (ακούγονται περισσότερα από 60 hits του ξένου ρεπερτορίου!).

Τιμές; είσοδος ελεύθερη

Πότε; Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20.30

Που; ΚΠΙΣΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα