Family Weekend 3 - 5/11: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

Το Σαββατοκύριακο 3 - 5/11 επιλέγουμε θέατρο, φεστιβάλ, βόλτες στη φύση, διασκεδαστικά εργαστήρια και άλλα!

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά: Ένα παραμυθένιο Θεματικό Πάρκο στο Helexpo Maroussi

Μικροί

και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Eξπρές των Oνείρων», γνωστό και ως «Τρένο που πάει παντού», και ταξιδεύουν στους συναρπαστικούς κόσμους του κοσμαγάπητου έλληνα συγγραφέα, στους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Πίσω απο την πρωτότυπη, βιωματική και διδακτική εμπειρία μάθησης, ψυχαγωγίας και ανεξάντλητης φαντασίας, βρίσκεται η ΔΕΘ HELEXPO. Διαβάστε περισσότερα για το τι θα βρείτε στο θεματικό πάρκο που ανοίγει τις πύλες του στο κοινό αυτό το Σαββατοκύριακο, εδώ.

Τιμές; Γενική είσοδος: 7€, Μαθητές: 6€, Οικογενειακό (2 γονείς με δύο παιδιά): 24€, Άνεργοι (μόνο Παρασκευή): 4€, Άνεργοι οικογενειακό: 12€, Παιδιά έως 3 ετών: δωρεάν
Πότε; Παρασκευή 3 (17:00 - 20:00), Σάββατο 4 ( 11:00 - 20:00) και Κυριακή 5 Νοεμβρίου (11:00 - 19:00)
Που; Helexpo Maroussi

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Οι "

Χιονάνοι" επιστρέφουν στο Θέατρο Πόρτα

Μετά τη δημοφιλή παράσταση "Πιανω παπούτσι πάνω στο πιάνο", η ομάδα Patari project επιστρέφει στο θέατρο Πόρτα με μια νέα εκδοχή πάνω στο διάσημο παραμύθι της Χιονάτης και των Επτά Νάνων. Πάνω στο πατάρι ανεβαίνουν οι Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Γιώργος Σύρμας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης. Σκηνοθετεί η Σοφία Πάσχου.

Τιμές; από 8€
Πότε; Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 11.00 και 15.00
Πού; Θέατρο Πόρτα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Οι Λιλιπούτειοι Επιστήμονες πάνε στο ΚΠΙΣΝ

Λιλιπούτειοι επιστήμονες πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής και καλλιεργούν δεξιότητες όπως η παρατηρητικότητα, η φαντασία και η εφευρετικότητα. Συμμετέχοντας στην κατασκευή μιας σβούρας, τα παιδιά εξερευνούν έννοιες και φαινόμενα, όπου δημιουργώντας κατασκευές, κάνουν παρατηρήσεις, βγάζουν συμπεράσματα για τον κόσμο και μαθαίνουν να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα. Απευθύνεται σε παιδιά 4-5 ετών. Απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, 18:00 - 19:00
Πού; ΚΠΙΣΝ

Eκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο, απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3-5 ετών), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2122540600.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 4/11: "Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν"

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά, όπως η πέτρα και ο πηλός, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους. Ο Χουμ και η Νταν μας υποδέχονται στη καθημερινότητα τους που σήμερα φαντάζει μυθική. Ίχνη ζώων μας οδηγούν στη σπηλιά τους για να ανακαλύψουμε μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια.

Τιμές; 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας
Πότε; Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 11.30
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Παρέα με τα παραμύθια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, συνεχίζει το πρόγραμμα, με τίτλο "Παρέα με τα παραμύθια στη Βιβλιοθήκη", για παιδιά από 3 έως 7 ετών μαζί με τους γονείς τους. Αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών θα ζωντανέψουν για μια ακόμα φορά μέσα από την αφήγηση, τη ζωγραφική, το παιχνίδι, τη μουσική, το κουκλοθέατρο και τις δημιουργικές χειροτεχνίες. Στόχοι του προγράμματος ε'ιναι να καλλιεργήσει την αγάπη για το διάβασμα από μικρή ηλικία και να προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να μοιραστούν μία ξεχωριστή εμπειρία με τα παιδιά τους στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 210 9948344, καθημερινά από τις 10.00 έως 12.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, 17:30 - 19:00
Πού; Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

"Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική" Εργαστήριο στη Στέγη

Για μια ακόμη χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με νοητική υστέρηση και τους γονείς τους να πειραματιστούν με ήχους και χρώματα μέσα από εξειδικευμένα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, στο πλαίσιο του προγράμματος "Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική". Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε δύο κύκλους, με τον πρώτο κύκλο να ξεκινά το Σάββατο 4 Νοεμβρίου (Α΄ κύκλος: Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2017).

Τα παιδιά αναπτύσσουν τις γλωσσικές, ακουστικές και κινητικές τους ικανότητες, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την προσωπική τους οργάνωση, σε ένα ασφαλές προς τις ανάγκες τους εκπαιδευτικό περιβάλλον, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών. Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει το παιδί να εκφραστεί μέσα από τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες, αλλά και με την επαφή με την υπόλοιπη ομάδα. Μέσα από το εργαστήρι, παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με διάφορα μουσικά όργανα, παράγοντας ήχους και μελωδίες, ενώ το μουσικό παιχνίδι εναλλάσσεται με τις εικαστικές δραστηριότητες. Κάθε παιδί θα συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα. Η πρώτη συνάντηση κάθε κύκλου απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο εργαστήριο και η συμμετοχή είναι υποχρεωτική σε όλες τις συναντήσεις, ενώ προαιρετικά και κατά περίπτωση μπορούν να συμμετάσχουν και συγγενείς πρώτου βαθμού, όπως αδέλφια. Για κράτηση θέσεων στο 210 3713000.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Για παιδιά 6-8 ετών και τους γονείς τους, ώρες 10:00-12.00 // Για παιδιά 9-12 ετών και τους γονείς τους, ώρες 12:00-14:00
Πού; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Escape Park στο ΚΠΙΣΝ

Μπορείς να αποδράσεις μέσα από το Πάρκο; Ένα πρόγραμμα αγωνίας, έντασης και περιπέτειας εξελίσσεται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Φέρε τον κολλητό σου, γνώρισε συνομήλικους, παίξε ομαδικά, λύσε γρίφους, ανακάλυψε κρυμμένα μυστικά, ρίσκαρε και ζήσε στιγμές ατελείωτου παιχνιδιού και γέλιου. Απευθύνεται σε έφηβους 12-15 ετών. Έως 20 συμμετοχές.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; Σάββατο 4 Νοεμβρίου, 12.00
Πού; ΚΠΙΣΝ

Αθλητικά Παιχνίδια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Το ΚΠΙΣΝ έχει ετοιμάσει μια σειρά απο δραστηριότητες για παιδιά και έφηβους στο Πάρκο, με σκοπό την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. Κινητικά, διαδραστικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια θα πάρουν μορφή αθλοπαιδιών, δίνοντας την ευκαιρία για συνεργασία, επικοινωνία αλλά και την τόνωση της σωματικής τους ευεξίας. Που; ΚΠΙΣΝ
Πότε: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, 16.30-17.30
Τιμές: δωρεάν

Όλη η οικογένεια στον Κήπο των χρωμάτων

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών σας προσκαλεί οικογενειακά να γνωρίσετε το νέο Εκπαιδευτικό Βοτανικό Πάρκο της. Εκεί θα ανακαλύψετε τα μυστικά που κρύβονται στα χρώματα και τις ευωδιές του κήπου. Μέσω ενός διασκεδαστικού παιχνιδιού έρευνας και παρατήρησης, μικροί και μεγάλοι, θα εξοικειωθείτε με ορισμένα από τα ελληνικά φυτά και τις θαυματουργές ιδιότητές τους, θα μάθετε για τους επικονιαστές και το σπουδαίο έργο που επιτελούν στη φύση και θα σχεδιάσετε έναν δικό σας οικογενειακό βοτανικό κήπο. Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών. Μαζί σας είναι απαραίτητο να έχετε νερό, άνετα ρούχα και παπούτσια κατάλληλα για ορειβασία.

Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι' αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμές; 10€ ανά οικογένεια για την ενίσχυση της προσπάθειας της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών
Πότε; Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 11.00
Που; Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Discover Dogs 2017: To απόλυτο φεστιβάλ για σκύλους στο Helexpo Maroussi

Δωρεάν είσοδος, δώρα για όλους τους επισκέπτες, έλεγχος συμπεριφοράς του σκύλου σας, γνωριμία με δεκάδες φυλές σκύλων, ακόμη και ελληνικές, συζήτηση με ειδικούς για την επίτευξη της ευζωίας τους κατοικίδιου σας, είναι μερικά από αυτά που θα βιώσετε το διήμερο του Φεστιβάλ, αν έχετε δικό σας σκυλάκι ή ακόμα κι αν απλώς αγαπάτε τα ζωάκια. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; 4 & 5 Νοεμβρίου, 10.00 - 20.00
Πού; Helexpo Maroussi

Keywords
weekend, ιδεες, παιδια, weekend, θεατρο, helexpo, ΔΕΘ, παιδια, project, νέα, συμμετοχή, ωναση, φυση, escape, αθηνα, τηλ, υμηττού, φεστιβαλ, dogs, Καλή Χρονιά, φωτια, χειροτεχνιες, πηλος, αθλητικα, δωρα, δωρεαν, εργαλεια, ζωγραφικη, ιδρυμα ωναση, ιχνη, μουσικη, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ρουχα, τηλεφωνο, φυτα, χρωματα, αγαπη, αφηγηση, βρειτε, βρισκεται, γνωριμια, γονεις, δασος, δυνατοτητα, δειτε, δηλωση, διημερο, ευκαιρια, ειρηνη, επικοινωνια, εποχη, επτα, ερχονται, εστια, ετων, ζησε, ζωακια, ζωων, ηλικια, ηρωες, ιδρυμα, κατασκευες, κυκλος, κοχυλια, μορφη, μουσικα οργανα, μυστικα, νερο, νιαρχος, νοεμβριος, νοητικη υστερηση, ομαδα, οικογενεια, ορειβασια, παραμυθια, παιδι, παπουτσια, παιξε, περιβαλλον, πετρα, προβληματα, προγραμματα, πορτα, πρωταγωνιστες, πυλες, σαββατο, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, σοφια, τηλ, υμηττού, φαντασια, φεστιβαλ, φυση, φορα, ωρες, βηματα, dogs, ελληνικα, ενωση, helexpo, project, κηπο, κυριακη, λεκκας, οργανα, παιχνιδι, σπηλια, θανος, θεσεις, υλικα
Τυχαία Θέματα