Dialogue in the Dark: Βιώστε την εμπειρία για λίγες ημέρες ακόμα στο θέατρο Badminton

Η εγκατάσταση που άλλαξε τη ζωή 40.000 Αθηναίων, κοντά σας μέχρι το τέλος Μαΐου 2016!Το πρωτοποριακό αυτό δρώμενο, που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής και συνεχίζει να προσελκύει καθημερινά, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DIALOGUE IN THE DARK;
Τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα; Πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες ανθρώπους με απώλεια όρασης;
Το Θέατρο Badminton, σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε, μέσα από μια συναρπαστική εμπειρία, που θ’ αλλάξει τις αντιλήψεις σας και θα επηρεάσει την στάση ζωή σας.

Στο ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες σε πάνω από 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι ρόλοι αντιστρέφονται: ξεναγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες, για 80 περίπου λεπτά, όσο διαρκεί ο περίπατος στο σκοτάδι, ξεναγούνται σ’ έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι στην ακοή, την αφή, την όσφρηση και κυρίως στις οδηγίες των τυφλών ξεναγών τους, οι οποίοι «γίνονται ουσιαστικά τα μάτια τους». Όταν ακόμα και οι πιο απλές δραστηριότητες μετατρέπονται ξαφνικά σε πρόκληση, οι επισκέπτες μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους αλλιώς. Στην έξοδο, όταν ανάβουν και πάλι τα φώτα, τίποτε δεν είναι πια το ίδιο.

Το «Dialogue in the Dark» δεν είναι μία ακόμα έκθεση, αλλά ένα θεμελιώδες γεγονός που αλλάζει την κοσμοθεωρία μας και μας βοηθά να αναμετρηθούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό και τις απόψεις μας. Γιατί η εγκατάσταση δεν εκθέτει τίποτε άλλο παρά τα στερεότυπά μας περί διαφορετικότητας.

Το «Dialogue in the Dark» ενθαρρύνει τους επισκέπτες να «δουν τον κόσμο με άλλα μάτια»∙ πρόκειται για ένα παιχνίδι, που μας καλεί ν’ ανακαλύψουμε, να εμπιστευθούμε και ν’ αναπτύξουμε τη δύναμη των αισθήσεών μας.
Είναι μια εμπειρία που πρέπει να βιώσουν όλοι, ενήλικες και παιδιάΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ;
Το «Dialogue in the Dark» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1988 κι έκτοτε έχει ταξιδέψει σε πάνω από 30 χώρες και 127 πόλεις σ’ όλον τον κόσμο. Άλλαξε κυριολεκτικά την οπτική εκατομμυρίων ανθρώπων, και δικαίως χαρακτηρίστηκε μια «Βαθιά φιλοσοφική εμπειρία» (Harretz) και «Μια έκθεση που μας διδάσκει ν’ αντικρίζουμε, μέσ’ από το σκοτάδι, την πραγματικότητα» (Corrieredella Serra). Αναμφίβολα, όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο της εγκατάστασης είναι, όπως έγραψε η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι «Οι θεατές ανακαλύπτουν στο σκοτάδι την ίδια την ανθρωπιά τους». Τα σχόλια των επισκεπτών απ’ όλον τον κόσμο το επιβεβαιώνουν

Το Θέατρο Badminton σας προσκαλεί σε «Διάλογο στο σκοτάδι» και σας καλεί να δείτε τον κόσμο με «άλλα» μάτια. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016. Προλαβαίνετε!

Σημαντικές πληροφορίες:
Η επίσκεψη στην εγκατάσταση συνιστάται και για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.

Μέρες και ώρες λειτουργίας:
- Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 17:00 μέχρι 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία ξενάγηση)
- Σάββατο 15:00 – 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία ξενάγηση)
- Κυριακή 12:00 – 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία ξενάγηση)
Για σχολεία και πρωινές ώρες.

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, Μειωμένο εισιτήριο: 10€ (παιδικό/φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ), Ομαδικά πακέτα 6 έως 8 ατόμων, 55€
Ειδικές τιμές για σχολεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα