«Συναγερμός» στους επισκέπτες παράνομων οίκων ανοχής: Άλλες πέντε ιερόδουλες με AIDS!

Μετά την αποκάλυψη ότι τουλάχιστον 12 φορείς του AIDS εκδίδονταν, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει «σπάσει». Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης, άλλες πέντε οροθετικές ιερόδουλες προστέθηκαν στη σχετική λίστα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.

Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, τουλάχιστον 1.600 άντρες έχουν τηλεφωνήσει στους γιατρούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων, ομολογώντας

ότι έχουν έρθει σε επαφή -χωρίς προφύλαξη- με τις οροθετικές ιερόδουλες και ζητούν οδηγίες, για να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα να έχουν γίνει φορείς του AIDS.

Ανησυχητικά είναι επίσης τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σύμφωνα με το οποίο τρεις στους τέσσερις νέους, ηλικίας 14-29 ετών, δεν χρησιμοποιεί συστηματικά προφυλακτικό. Μάλιστα, μέσα στο 2011, 47 άτομα πέθαναν από AIDS, ενώ το 2011, σε σχέση με το 2010, ο αριθμός των περιστατικών με τον ιό HIV αυξήθηκε κατά 57%.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 315 οίκοι ανοχής υπολογίζεται ότι λειτουργούν παράνομα στην Αθήνα, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου. Μόνο το 2011, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων εξέδωσαν αποφάσεις για την σφράγιση 87 οίκων ανοχής, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και 196 επανασφραγίσεις κτηρίων. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε ότι η ανεφάρμοστη αυστηρότητα του ισχύοντος νομικού πλαισίου έχει οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο.

Ήδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε εισήγηση της δημοτικής αρχής για τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και η πρόταση κατατέθηκε στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές, προβλέπεται μείωση στα 100 από τα 200 μέτρα της απαιτούμενης απόστασης από ευαίσθητα σημεία (σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί, νοσηλευτικά ιδρύματα, αθλητικά κέντρα, βιβλιοθήκες, παιδικές χαρές και ναούς), μετακυλίεται και στον ιδιοκτήτη του κτηρίου η ευθύνη για την παράνομη λειτουργία, ενώ προτείνεται και η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και της παροχής νερού σε περίπτωση λειτουργίας ενός οίκου ανοχής χωρίς άδεια.

Τέλος, η δημοτική αρχή ασκεί κριτική στην παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη, καθώς στη σχετική συνεδρίαση δεν υπερψήφισε τις παραπάνω προτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα