Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο κατά τους Financial Times χειρότερος υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης!

Συγκεντρώνει τη χαμηλότερη αξιολόγηση στη σχετική λίστα.

Τελευταίος στην κατάταξη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με την αξιολόγηση των Financial Times. Στην ετήσια λίστα της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Στις κατώτερες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται, επίσης, ο Γάλλος Φρανσουά Μπαρουάν, ο οποίος διαδέχθηκε -μάλλον ανεπιτυχώς- την Κριστίν Λαγκάρντ. Η Ιρλανδία, η οποία είχε συγκεντρώσει πέρσι πολύ χαμηλή βαθμολογία, κατάφερε φέτος να ανακάμψει σημαντικά.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών, Άντερς Μποργκ, για την επιθετική στρατηγική που ακολουθεί.

Οι «βαθμολογητές» των FT αναγνωρίζουν τη διορατικότητα του κ. Μποργκ που επισήμανε πολύ νωρίς την ανάγκη ενίσχυσης των τραπεζών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τα διδάγματα που προκύπτουν από την κρίση της Σουηδίας, τη δεκαετία του 1990. Ιδιαίτερα αξιόλογες είναι, επίσης, οι επιδόσεις της σουηδικής οικονομίας το τρέχον έτος, χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί.

Τα εύσημα συγκεντρώνουν, επίσης, ο Μάικλ Νούναν, ο νέος υπουργός Οικονομικών του Δουβλίνου, και ο Πορτογάλος ομόλογός του, Βίτορ Κασπάρ, για την αποφασιστικότητα που έχουν επιδείξει υπό τις δύσκολες τρέχουσες συνθήκες.

Για την κατάταξη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συνυπολογίζονται μία σειρά παραγόντων, όπως οι ικανότητες των υπουργών, το ομαδικό τους πνεύμα, οι στόχοι που θέτουν και οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας τους σε σχέση με αυτούς.

Επίσης, λαμβάνεται υπόψη και η αντίδραση των κεφαλαιαγορών στην οικονομική πολιτική που ασκεί η χώρα. Στους βαθμολογητές περιλαμβάνονται κορυφαία στελέχη και αναλυτές του χρηματοοικονομικού ευρωπαϊκού χώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα