Δήμος έδινε 100.000 ευρώ για τα… χόρτα μικρού δημοτικού νεκροταφείου!

Τα μάτια τους έτριβαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν ανακάλυψαν περίπτωση δήμου που φέρεται να κατέβαλε περίπου 100.000 ευρώ για καθάρισμα… χόρτων από ένα μικρό περιφερειακό νεκροταφείο ή να χρηματοδοτεί ανύπαρκτα έργα!

Ακόμη στελέχη δημοτικών επιχειρήσεων φέρεται να πραγματοποιούσαν διάφορες επισκευές στα σπίτια τους ή σε επαγγελματικούς χώρους τους με συνεργεία που πληρώνονταν προκειμένου να εκτελούν διάφορα δημοτικά έργα.

Συνολικά στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρέθηκαν

τουλάχιστον 25 δήμοι, κυρίως σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, για «κομπίνες» με εικονικά τιμολόγια και παράνομες χρηματοδοτήσεις κοινοτικών έργων, με τις μεγαλύτερες ατασθαλίες να σημειώνονται με εταιρείες που υποτίθεται ότι προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες όπως εκπόνηση μελετών, διεξαγωγή διαγωνισμών κλπ. που πληρώνονται αδρά χωρίς να προσφέρουν το αντίστοιχο έργο.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών αλλά και ύστερα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις που ανελάμβαναν την έκδοση χιλιάδων εικονικών τιμολογίων, προς διάφορες κατευθύνσεις για ανύπαρκτα έργα και υπηρεσίες, με κύριο στόχο την είσπραξη ΦΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα