Αξιολόγηση χωρίς απολύσεις – Το νέο σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναμόρφωση του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μετά τη σχετική συμφωνία που υπήρξε στην πρόσφατη συνάντηση του Αντ.Σαμαρά και του Ευ.Βενιζέλου με τον Κυρ.Μητσοτάκη.

lang="el-GR" >Με την τροπολογία επέρχονται βελτιώσεις στον τρόπο προσδιορισμού του 15% του προσωπικού, το οποίο βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου θα πρέπει να αξιολογηθεί ως «μετεξεταστέο», ενώ θα παρέχονται και ρητές διαβεβαιώσεις ότι αυτή η κατηγορία υπαλλήλων δεν θα έχει επιπτώσεις.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να πείσει πως η αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις και μισθολογικές κυρώσεις, ενώ η ΑΔΕΔΥ αμφισβητεί τις προθέσεις της κυβέρνησης και συνεχίζει να αντιδρά συγκεντρώνοντας υπογραφές, οι οποίες έχουν φτάσει τις 110.000.

Σύμφωνα με τα «Νέα», με την τροπολογία ουσιαστικά θα δίνεται η διακριτική ευχέρεια στους προϊσταμένους για τον τρόπο επιμερισμού των υπαλλήλων που θα εμπίπτουν σε καθεμία από τις τρεις κατηγορίες της ποσόστωσης, δεδομένου ότι ο νόμος προέβλεπε το 25% να βαθμολογείται με 9 έως 10, το 60% με 7 έως 8 και το λοιπό 15% με χαμηλότερη βαθμολογία.

Τέλος, επιταχύνεται η διαδικασία κατάρτισης του μόνιμου μηχανισμού αξιολόγησης που αποτελεί και προαπαιτούμενο από την τρόικα. Έτσι, αντί του τέλους του έτους που αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί, δεν αποκλείουν μέσα στο φθινόπωρο να είναι έτοιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Opinion Post
Αξιολόγηση, Μητσοτάκη,axiologisi, mitsotaki