Αποχωρεί η Carrefour από την Ελλάδα

Στα χέρια του ομίλου Μαρινόπουλου.

Ο όμιλος Mαρινόπουλος ανακοίνωσε πως εξαγόρασε το 50% που ήταν η συμμετοχή του γαλλικού ομίλου Carrefour στην εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος

ΑΕ, που είναι ο μεγαλύτερος λιανέμπορος της ελληνικής αγοράς.

«Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν να εμπιστευτούν τη διαχείριση των λειτουργιών της Carrefour Marinopoulos (Ελλάδα και Κύπρος) στον όμιλο Μαρινόπουλου και συμφώνησαν σε μέτρα που επιτρέπουν στην κοινοπραξία τους να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, η Μαρινόπουλος θα καταστεί η αποκλειστική δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Η γαλλική αλυσίδα ανακοίνωσε πως η έκτακτη επιβάρυνση από την πώληση του ποσοστού της θα ανέλθει σε 220 εκατ. ευρώ.

«Ο όμιλος Carrefour επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη, που πάντοτε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους είχε στην οικογένεια Μαρινόπουλου, με τη μεταβίβαση της κυριότητας και την ανάθεση της διαχείρισης αυτής της ηγετικής εταιρείας, σε μια χώρα με την οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι ιδιαίτερα δεμένη και στην οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι σε θέση, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, να διασφαλίσει την καθοδήγηση και πορεία της εταιρείας μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η συμφωνία αυτή προσφέρει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και την ευελιξία να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Μαρινόπουλος, Λεωνίδας Μαρινόπουλος.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών. Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Carrefour ενισχύονταν σχεδόν 3% στην αρχή της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα