Αντ. Σαμαράς: Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα

«Η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από τη μεταπολίτευση. Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται. Απομονώνεται η χώρα και συνθλίβονται οι πολίτες της» ήταν οι τρεις πρώτες φράσεις στο διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επιχείρησε να θέσει όλους προ των ευθυνών τους.

Ο κ. Σαμαράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο δίλημμα των προσεχών εκλογών,

μετά το ναυάγιο για το σχηματισμό κυβέρνησης, και θεωρεί ότι από τη μια θα υπάρχουν οι δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα εντός του ευρώ και από την άλλη οι πολιτικοί σχηματισμοί, κυρίως από το χώρο της Αριστεράς που με τη στάση τους η χώρα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης.

Η δημόσια δήλωσή του, διάγγελμα χαρακτηρίστηκε από τη Ν.Δ., που ξεκίνησε με την προσφώνηση «Ελληνίδες, Έλληνες», θέλοντας να πείσει ότι ο ίδιος και το κόμμα του εκφράζει το εθνικό μέτωπο, πέρα και πάνω από προηγούμενες πολιτικές προτιμήσεις, ανέδειξε πως θα κινηθεί προεκλογικά.

Η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να ενισχύσει την εικόνα πως είναι το μόνο κόμμα πλέον που μπορεί να σταματήσει την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του προς την εξουσία και να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη, αλλά και την αλλαγή των όρων του Μνημονίου.

Θέλοντας να πείσει τους πολίτες ότι έχει λάβει το μήνυμα που απέστειλαν στις 6 Μαΐου, δήλωσε δικαιωμένος από το γεγονός πως η Ευρώπη καταλαβαίνει πια «πως η μονόπλευρη λιτότητα που αγνοεί την ανάπτυξη είναι αδιέξοδη και διαλύει την κοινωνία» και σημείωσε: «Αρκεί, βέβαια, να παραμείνουμε στην Ευρώπη…», για να επισημάνει πως πλέον, η παραμονή στη ζώνη του ευρώ δεν είναι δεδομένη.

Επιχειρώντας να αναδείξει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κόμμα του και στον ΣΥΡΙΖΑ (τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε), ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι απέναντί του έχει «όσους υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο χθες και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», εξηγώντας ότι αναφέρεται σε όσους: επί δεκαετίες έδιωχναν επενδύσεις κι έκλειναν επιχειρήσεις, θέλουν ανοχύρωτες τις πόλεις και τις γειτονιές μας από τους λαθρομετανάστες, θέλουν τη διάλυση της αστυνομίας, αποκλείουν λιμάνια, διώχνουν τουρίστες, παραλύουν την οικονομική ζωή, επιμένουν στον κρατισμό και στη σπατάλη, τάζουν παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν και προτείνουν μέτρα που μας βγάζουν άμεσα από το ευρώ και αποκόπτουν την Χώρα από τη μοναδική ευκαιρία της νέας Ευρώπης»

Ο ίδιος θεωρεί πως στις εκλογές που έρχονται δεν θα μετρηθούν «κομματικές επιρροές» και υπογραμμίζει ότι θα αναμετρηθούν, από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της Ελπίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα