Νikos Touliatos-Natassa Mare ~ DUO

Οι συναρπαστικοί Νίκος Τουλιάτος και Νατάσσα Μάρε σε μία αριστοτεχνική παρουσίαση.

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου, στις 21.00, στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ο διεθνούς βεληνεκούς κρουστός Νίκος Τουλιάτος και η εξαίρετη ελληνίδα ερμηνεύτρια Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου θα παρουσιάσουν ένα ανεπανάληπτο πρόγραμμα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και διαλόγων μεταξύ κρουστών και φωνής με αναφορές σε πολύτιμα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου. Ένα μαγικό ταξίδι στον ελεύθερο ήχο από δύο μοναδικούς περφόρμερς.

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ, ο οποίος το 2004 οργάνωσε την τελετή έναρξης

και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με ομάδα 400 ατόμων εθελοντών τυμπανιστών, χορευτών και ηθοποιών, αποτελεί έναν από μεγαλύτερους, διεθνώς καταξιωμένους, Έλληνες μουσικούς της JAZZ, σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής. Η ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΡΕ ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ διαθέτοντας ένα πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο για τη δισκογραφία της και για την παρουσία της στα μουσικά δρώμενα που αφορούν τη σύγχρονη μουσική και αυτοσχεδιαστική τέχνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Μ2)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων:
10€ & 5€ (μαθητικά – φοιτητικά – κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ, ο οποίος το 2004 οργάνωσε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με ομάδα 400 ατόμων εθελοντών τυμπανιστών και την τελετή λήξης των αγώνων με ομάδα 30 μουσικών, χορευτών και ηθοποιών, αποτελεί έναν από μεγαλύτερους, διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς της JAZZ, σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής. Βασικός συνεργάτης για περισσότερο από 30 χρόνια των Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοθωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή κ.α. έχει συνεργαστεί διεθνώς με τους Gunter Sommer – Herman Naehring – Mra Oma – Fredy Studer – Mark Ambrams – Michelle Vurcio – Peter Kowald – Σαβίνα Γιαννάτου – Don Parker – Ανδρέα Συμβουλόπουλο – Αnatoly Vapirof –Antony Ntotsef – Stoyan Yankoulov – Elitsa Todorova κ.α..
Έχει συνεργαστεί με εικαστικούς, καλλιτέχνες, χορευτές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες Έλληνες και ξένους, έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει παραστάσεις multi media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει μουσική για ταινίες και θέατρο. Συμμετείχε σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ: World festival of contemporary music in Vienna, Festival of Lille, Glaskov Opera, Edinburgh festival, Roote Liede festival of Berlin, Saint Louis University, Soweto (Νότια Αφρική), Πραιτόρια, Festival Mediterraneo, Μαρόκο, Varna, Bansco, Ρώμη, Πετρούπολη, ΣΜύρνη, Λισσαβόνα κ.α. Mε προσωπική δισκογραφία που ξεπερνά τα 20 albums υπήρξε συνδημιουργός των ΙΣΚΡΑ – ΝΟΤΕS – ΚΑΡΜΑ – ΤΗΛΕΘΡΟΟΝ, δημιούργησε την ομάδα κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ με την οποία συμμετείχε σε παραγωγές, ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Tο 1993 δημιούργησε μαζί με τον κόσμο την μεγαλύτερη ορχήστρα κρουστών (περίπου 30.000 άνθρωποι). Τα τελευταία 20 χρόνια πρωτοπορεί στη χρησιμοποίηση διαφόρων αντικειμένων ως κρουστά όργανα καθώς επίσης κρουστά ιδιοκατασκευής. Συνεργάζεται με τις εταιρείες κατασκευής κρουστών PEARL – PAISTE – CARBOSTICK. Μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ – ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, οργανωτής και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ‘CROUSSIS’ στο διεθνές φεστιβάλ ΠΕΤΡΑΣ στην ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.

Η ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΡΕ ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ (30th ISME, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Women Creators of the Two Seas by Unesco, European Worldwide Festival, Gaia Festival, Sur les chemins d” Oxor, Cont. Artists in Holland κ.α.) και συνεργασίες με το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το Institut Francais, τα Υπουργεία Β. Ελλάδος, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, τις Προξενικές Αρχές, το Ίδρυμα Μελετών Μητέρας, τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., την Κρατική Τηλεόραση κ.α.. Έχει οργανώσει, παρουσιάσει και συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών και θεατρικών παραστάσεων. Με προσωπική δισκογραφία («α», 2006 – «The Embrace», 2008 – «Seul a Trois», 2010) για την οποία έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, είναι μέλος των Καλλιτεχνών Χωρίς Σύνορα και συνεργάζεται με τους Christine Alavoine, Marc Roger, Jason Carter, Eric Lemieux, David Moore. Στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό έχει ηχογραφήσει στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας Αθηνών (ΚΣΥΜΕ), που ιδρύθηκε από τον Ιάννη Ξενάκη και συμμετάσχει σε συναυλίες με το KSYMEnsemble. Το 2011 με το 8μελές μουσικό της σχήμα «Mediterra» ξεκίνησε ένα νέο κύκλο συναυλιών με θεματική τη Μεσόγειο. Παράλληλα πραγματοποιεί σειρές συναυλιών και κονσέρτων με τους «Seul à trois», «kmnTrio», «Natassa Mare 4tet» και τον γνωστό Έλληνα κρουστό Νίκο Τουλιάτο. Τον Ιούλιο του 2012, στα πλαίσια του ISME ( International Society for Music Education ), υπό την αιγίδα του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Μουσική Εκπαίδευση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Τραγωδία “ΜΗΔΕΙΑ” του Ευρυπίδη. Η παράσταση, σε σύνθεση του διεθνούς βεληνεκούς Έλληνα συνθέτη Νίκου Χαριζάνου, αποτέλεσε καινοτομία στον μουσικό χώρο για τον συνδυασμό της αρχαίας Ελληνικής και παραδοσιακής γραφής και της σύγχρονης μουσικής και αυτοσχεδιαστικής τέχνης. Επίσης, η συνεργασία της αυτή έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από τη Boston Contemporary Opera, USA και την Opera Actuel, Μόντρεαλ, Καναδάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα