Υπουργείο Γεωργίας : Ο Σάββας Χατζημηνάς δεν είναι εκπρόσωπος των Κοινοτήτων Ακάμα

15:32 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος δεν θεωρεί τον κ. Σάββα Χατζημηνά ως εκπρόσωπο των Κοινοτήτων του Ακάμα, τις οποίες ο ίδιος επικαλείται ότι εκπροσωπεί, αφού αυτές δεν τον έχουν επαναδιορίσει μετά που ο ίδιος με επιστολή του τον Ιούνιο του 2011 ενημέρωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος ότι παραιτήθηκε από τη θέση αυτή ώστε να υποβάλει προσφορά για τη θέση του Διευθυντή Έργου του Ακάμα.

Σε επίσημη ανακοίνωση το Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι «έκτοτε, η πιο πάνω επιστολή παραίτησής του δεν έχει ανακληθεί ή τροποποιηθεί, ενώ καμία κοινότητα δεν έχει δηλώσει γραπτώς στο Τμήμα Περιβάλλοντος ότι ο κ. Χατζημηνά την εκπροσωπεί».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, «ο κ. Χατζημηνά υπέβαλε προσφορά για τη θέση του Διευθυντή Εργου Ακάμα, η οποία δεν έγινε αποδεκτή, καθότι δεν πληρούσε τις πρόνοιες και τα επιστημονικά προσόντα / κριτήρια των εγγράφων του διαγωνισμού».

Διευκρινίζεται δε, από το Υπουργείο Γεωργίας, ότι «σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του κ. Χατζημηνά, ότι δήθεν τα έγγραφα τροποποιήθηκαν δυο φορές, προκειμένου να επιλεγεί συγκεκριμένο άτομο, το περιεχόμενο και οι απαιτήσεις των Εγγράφων του Διαγωνισμού ήταν αυτούσιες, όπως αυτές εγκρίθηκαν το 2007 από το Υπουργικό Συμβούλιο, και τις οποίες ο κ. Χατζημηνά καλά γνώριζε».

Το Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει πως «είναι προφανέστατο, ότι ο κ. Χατζημηνά εσκεμμένα και κατ’ επανάληψη, χρησιμοποιώντας  την ομπρέλα της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων Ακάμα, την οποία ο ίδιος εγγράφως δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί, παραποιεί γεγονότα και προσπαθεί να καλλιεργήσει αρνητικό κλίμα με τις κοινότητες, προκειμένου να δυσχεράνει τις προσπάθειες της Διευθύντριας του Εργου να προωθήσει το διαχειριστικό σχέδιο ανάπτυξης των κοινοτήτων στην περιοχή, για τους δικούς του λόγους».

Συνεχίζοντας, το Υπουργείο Γεωργίας, αναφέρει ότι «προς απογοήτευση του κ. Χατζημηνά και σε αντίθεση με το τί ισχυρίζεται, η Διευθύντρια Εργου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους πλείστων από τις κοινότητες του Ακάμα, και έχουν καταγραφεί οι θέσεις, απόψεις και εισηγήσεις τους με σκοπό τον καταρτισμό και την προώθηση έργων στην περιοχή».

Από το Υπουργείο Γεωργίας, «σημειώνεται εξάλλου ότι τροχοδρομείται εκ μέρους της, σε συνεργασία με τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σύσκεψη όλων των κοινοτήτων Ακάμα, εντός του Σεπτεμβρίου, με σκοπό την αποσαφήνιση όλων των αποριών και παραπληροφόρησης που ενδεχομένως να υπάρχουν για τα θέματα της περιοχής προστασίας, των πολεοδομικών ζωνών, των δυνατοτήτων ανάπτυξης της περιοχής αλλά και του ρόλου των αρμοδίων τμημάτων καθώς και του ρόλου που η Διευθύντρια Έργου καλείται να επιτελέσει».

Το Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι «η Διευθύντρια Έργου, σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει, αναμένεται να υποβάλει εντός Σεπτεμβρίου την πρώτη της Έκθεση στην οποία θα καταγράφονται οι θέσεις των κοινοτήτων, όπως επίσης και οι δικές της εισηγήσεις».

Προσθέτει ότι «η Έκθ

Keywords
Αναζητήσεις
σαβας χατσιμηνας, σαββας χατζημηνας
Τυχαία Θέματα