Υπάρχουν τροφές που μας βοηθούν στο μαύρισμα;

19:33 4/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Βρισκόμαστε, μόλις, στις αρχές του Καλοκαιριού και οι χρυσαφένιες παραλίες με τις ζεστές αμμουδιές, η δροσερή, καταγάλανη θάλασσα με την απεραντοσύνη της και ο ζεστός, εγκάρδιος ήλιος μας καλούν ολοένα και πιο συχνά, ολοένα και πιο έντονα. Παράλληλα, οι περισσότεροι επιδίδονται σε έναν άτυπο ‘αγώνα’ μαυρίσματος, μιας και το ωραίο –μπρούτζινο, σοκολατί ή άλλο- χρώμα στην επιδερμίδα μας δεν το επιτάσσει μόνο η μόδα και η καλαισθησία, αλλά υποδηλώνει και τη μακρύτερη ή πιο επιτυχημένη διάρκεια διακοπών.

Ήλιος με… κάθε μέσο!

Για όλα τα παραπάνω, άλλωστε, ορισμένοι εφαρμόζουν και τις

τεχνητές μεθόδους μαυρίσματος (solarium, tanning κ.λπ., όπου κανείς μπορεί να μαυρίσει ακόμα και το χειμώνα) ή πολύ απλά επιδίδονται σε ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας, αγνοώντας σε κάθε περίπτωση τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις για τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου και της υπεριώδους ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ήλιος, δυστυχώς, δεν είναι πια άκακος και η μακρά έκθεση στις ακτίνες του κρύβει αρκετές παγίδες (αύξηση ‘οξειδωτικών’ ελεύθερων ριζών στο σώμα), όπως διατείνονται οι δερματολόγοι και οι άλλοι ειδικοί υγείας. Έτσι, πέρα από την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, στο βωμό της ‘χρυσαφένιας επιδερμίδας’ συναντούμε πολλές φορές δερματοπάθειες, ηλιακά εγκαύματα, ξηρότητα δέρματος και αφυδάτωση (ακόμα και στο σύνολο του οργανισμού), μέχρι και διαταραχές στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ηλίαση) κ.α.

Διατροφή υγιής… δέρμα υγιές!

Αυτό που αγνοούν πολλοί είναι ότι βάσει πρόσφατων ερευνών, με μια σχετικά συχνή, αλλά βραχεία έκθεση στον ήλιο και με την αρωγή της συστηματικής κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων, μπορούμε να…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα