Υπ. Δικαιοσύνης: Ασφαλής η Κύπρος ενόψει ενδεχόμενης επίθεσης στη Συρία

11:14 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι σχεδιασμοί και οι συνεννοήσεις με αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, που θα συμβάλουν στην ασφάλεια της Κύπρου μπροστά στο ενδεχόμενο επίθεσης στη Συρία, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψής του στη ΜΜΑΔ.

Ο κ. Νικολάου εξήγησε ότι από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία έχει προχωρήσει στους απαραίτητους σχεδιασμούς, ώστε να εφαρμόσει τα ανάλογα σχέδια και έχουν κριθεί συγκεκριμένοι στόχοι ή σημεία για τα οποία θα πρέπει

να ληφθούν μέτρα προστασίας. Μεταξύ αυτών, όπως είπε, είναι πρεσβείες και άλλοι χώροι στους οποίους συχνάζουν άνθρωποι που προέρχονται από τις αραβικές χώρες αλλά και επιπρόσθετα χώροι δυτικών συμφερόντων και χωρών που φαίνεται είτε να μετέχουν είτε να έχουν εκδηλώσει την υποστήριξή τους σε αυτή την προτιθέμενη επιχείρηση.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει έρθει σε επαφή και με τις βρετανικές βάσεις, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με όσους χρειάζεται, τόσο τις πρεσβείες όσο και τις βάσεις και με όσους δυνατόν να συμβάλουν στην ασφάλεια του τόπου, αλλά και των εγκαταστάσεων και των πολιτών που διαβιούν σε αυτή τη χώρα.

«Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα από πλευράς Αστυνομίας και έχουν μάλιστα γίνει και οι ανάλογες συνεννοήσεις μαζί με αρμόδιες άλλες υπηρεσίες, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος συγχρονισμός μεταξύ μας και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, τόσο σε σχέση με τη διαχείριση προσφύγων ή άλλων προσώπων τα οποία θα διέλθουν μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας για να πάνε σε κάποιους άλλους προορισμούς, όσο και σε σχέση με κινδύνους που μπορεί να διατρέχει ο τόπος είτε με την έλευση προσφύγων ή άλλων ή με αντιδράσεις που μπορούν να υπάρξουν από Άραβες οι οποίοι διαμένουν σε αυτή τη χώρα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι έχει γίνει αξιολόγηση της όλης κατάστασης, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν διαφαίνονται κίνδυνοι για τους οποίους να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι δεν αναμένεται η όλη επιχείρηση στη Συρία να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στον τόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα