Το ΑΚΕΛ για το νέο κυβερνητικό σχήμα

19:23 27/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα συγχαρητήρια του ΑΚΕΛ στα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα, εξέφρασε μέσω γραπτής του δήλωσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, αναφέροντας ωστόσο ως αρνητικό στοιχείο την έλλειψη γυναικών από το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και το ότι στην πλειοψηφία τους οι νέοι Υπουργοί είναι πρόσωπα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σκληρού πυρήνα των κομμάτων.

Στη δήλωσή του, ο Γιώργος Λουκαΐδης επαναλαμβάνει

ότι τόσο ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η κυβέρνηση του, θα κρίνονται καλόπιστα από το ΑΚΕΛ, στη βάση των πεπραγμένων τους και όχι στη βάση των ανησυχιών και φόβων που είχε το ΑΚΕΛ προβάλει όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Στο βαθμό που οι πράξεις και οι ενέργειες της νέας κυβέρνησης θα διαψεύσουν τις ανησυχίες μας, αυτή θα κρίνεται θετικά. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι της, ως αυστηρούς κριτές», προσθέτει.

Αναφέρει πως από τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και των διορισμών που έγιναν «θεωρούμε ως αρνητικό στοιχείο την ελάχιστη συμμετοχή γυναικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα».

Ιδιαίτερα αρνητικό, αναφέρει ο κ. Λουκαΐδης, είναι το γεγονός ότι καμιά απολύτως γυναίκα δεν θα βρίσκεται στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, «γεγονός που οδηγεί την κυπριακή πολιτική πραγματικότητα παρά πολλά χρόνια πίσω».

«Το κυβερνητικό σχήμα συναποτελείται, στη συντριπτική του πλειοψηφία, από πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σκληρού πυρήνα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρά τις περί αντιθέτου προεκλογικές διακηρύξεις του κ. Αναστασιάδη για συμπερίληψη προσωπικοτήτων από την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών», προσθέτει.

«Επαναλαμβάνοντας τη δική μας θέση, ότι κάθε Υπουργός θα πρέπει να κρίνεται από την πολιτική και τις θέσεις που εφαρμόζει, σημειώνουμε την ανακολουθία αναφορικά με την έντονη κριτική που ασκούσε στην απερχόμενη κυβέρνηση ο ΔΗΣΥ για την υπουργοποίηση πρώην στελεχών τραπεζών και την απόφαση του κ. Αναστασιάδη για διορισμό στη θέση του Υπουργού Οικονομικών ενός πρώην ανώτατου τραπεζικού στελέχους», συμπληρώνει.

Καταγράφει, τέλος, «τους αρνητικούς συνειρμούς που δημιουργεί ο διορισμός στη θέση του Υπουργού Εργασίας προσώπου που ως εργοδότης, στην ξενοδοχειακή του μονάδα απασχολεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία κοινοτικούς εργαζόμενους αντί Κυπριών ανέργων», αναφέροντας ότι «έχει αποκαλυφθεί δε πρόσφατα, ότι αντιμετωπίζει το φάσμα της ποινικής δίωξης αν δεν συμμορφωθεί στην απαίτηση του Τμήματος Εργασίας να προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία για την αμοιβή και τα συμβόλαια των εργαζομένων στην επιχείρηση του».

Keywords
Τυχαία Θέματα