Τηλεφωνική συνομιλία ΥΠΑΜ Κύπρου – Γαλλίας

11:22 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με το νέο Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Jean-Υves Le Drian τον οποίο και συνεχάρη με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο δύο Υπουργοί επαναβεβαίωσαν τις εξαίρετες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας,

και εξέφρασαν ετοιμότητα και πολιτική βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών.

Ο Γάλλος Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ηλιάδη ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Κύπρο όπως και στο παρελθόν.

Ο κ. Le Drian τόνισε ότι η Γαλλία στηρίζει την Κύπρο να ασκήσει μια επιτυχημένη Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., ενώ ο Kύπριος Υπουργός εξέφρασε ευχαριστίες για τη γαλλική υποστήριξη προς την Κύπρο αλλά και προς την επικείμενη Κυπριακή Προεδρία.

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα της Θαλάσσιας Ασφάλειας και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το σημαντικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Ε.Ε. για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Οι κ. Ηλιάδης και ο κ. Le Drian αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ε.Ε. και διαπίστωσαν ταυτότητα αντιλήψεων οι οποίες δημιουργούν προϋποθέσεις και προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας.

Τέλος, οι Υπουργοί Άμυνας Κύπρου και Γαλλίας εξέφρασαν την αμοιβαία επιθυμία για συνάντηση τους το συντομότερο δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα