Συνεχίζονται οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης

20:08 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην τελική ευθεία για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται ότι έχουν μπει οι διαβουλεύσεις των αρχηγών. Ήδη είναι σε εξέλιξη συνάντηση εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσουν το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης.

Στην συνάντηση από την πλευρά της ΝΔ μετέχουν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το ΠΑΣΟΚ

ο Κώστας Σκανδαλίδης και από την ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Οι αρχηγοί των τριών κομμάτων θέλουν να παρουσιάσουν ένα πολιτικό πλαίσιο που να είναι πειστικό και προς την ελληνική κοινωνία αλλά και προς το εσωτερικό τους. Ενδέχεται η συμφωνία να κλείσει σήμερα, αν και είναι πιο πιθανό η κυβέρνηση να ανακοινωθεί την Τετάρτη, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει διαφωνία ως προς τα πρόσωπα.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς που θα είναι πρωθυπουργός θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας. Η κατ΄ αρχήν συζήτηση έχει γίνει και θα αποφευχθούν πρόσωπα που προκαλούν αντιδράσεις στα άλλα κόμματα. Πρόθεσή τους είναι να καταλήξουν σε μικρό κυβερνητικό σχήμα, πιθανόν να έχει 15 υπουργούς και 20 υφυπουργούς.

Στο τέλος της διαδικασίας είναι ανοικτό αν θα γίνει κοινή συνάντηση των τριών αρχηγών ή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάντως η όλη διεργασία συνδυάζεται με αιτιάσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ «που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του στην κρίσιμη για την χώρα περίσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα