Συλλούρης: Να προχωρήσει γρήγορα η διερεύνηση για τον τραπεζιτικό τομέα

14:17 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η διερεύνηση για τις μεγάλες ζημιές στον τραπεζιτικό τομέα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά και να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμα της εποχής του χρηματιστηρίου, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Συλλούρης είπε ότι οι δημόσιες αντεγκλήσεις ή δηλώσεις που δίνουν την εικόνα κατάρρευσης του τραπεζιτικού μας συστήματος, δεν βοηθούν την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία.

Θα πρέπει, συνέχισε, να δρομολογηθεί γρήγορα

η έρευνα ως απάντηση ότι το κυπριακό κράτος βρίσκεται κοντά στον τραπεζιτικό σύστημα και για λόγους ελέγχους και για λόγους στήριξης, ούτως ώστε να μην χαθεί η εμπιστοσύνη των ξένων και ντόπιων προς το τραπεζιτικό μας σύστημα.

Σε ερώτηση ποιοι προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις, ο κ. Συλλούρης είπε ότι δεν θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα που εισηγείται να αποφεύγουν.

«Δηλαδή να μπω επικριτικός, ούτως ώστε να δημιουργήσω συγκρουσιακό περιβάλλον. Ο καθένας ακούει, κρίνει ή ας πούμε ας ξεκινήσουμε που τα σήμερα. Δεν λέω ότι έγινε η τεράστια ζημιά μέσα στις τρεις ημέρες. Οπως συναινετικά προσεγγίσαμε το θέμα την Πέμπτη και πολύ μάλιστα από εμάς ψηφίσαμε παρά τη θέληση μας, γιατί χρειαζόταν περισσότερο έρευνα και αυτό, δυστυχώς, θα φανεί σύντομα, έτσι, καλόπιστα θα πρέπει να προχωρήσουμε γιατί το μείζον είναι να στηρίξουμε την οικονομία και την καλή εικόνα που είχε μέχρι σήμερα το τραπεζιτικό μας σύστημα που είναι φυσιολογικό να δεχθεί και κάποια πλήγματα τα οποία πρέπει αποτελεσματικά να λύσουμε», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα