Συγκλόνισε η «Γέρμα» από τους μαθητές του Λυκείου Γεροσκήπου

10:55 23/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Tην θεατρική παράσταση « Γέρμα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα που ανέβασε χθες το Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου στα πλαίσια των 24ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Μαρκίδειο Θέατρο οι θεατρόφιλοι.

Η σκηνοθέτιδα Μαρίνα Αθανασίου αναφέρθηκε στην προσπάθεια των παιδιών του Λυκείου αλλά και την υπόθεση του

έργου που διαδραματίζεται στην ήσυχη Ισπανική ύπαιθρο των αρχών του 20ου αιώνα όπου η Γέρμα, που στην Ισπανική γλώσσα σημαίνει «άκαρπη» ζει με τον σύζυγο της , Χουάν, ο οποίος είναι κτηματίας και εργάζεται ως κτηνοτρόφος.

Σύμφωνα με την υπόθεση, συνέχισε η κ Αθανασίου, ο Χουάν, σύζυγος της Γέρμα, αφιερώνει τον χρόνο του κυρίως στις δουλειές του, μη συμμερίζοντας την αγωνία της Γέρμα για την απόκτηση ενός παιδιού η οποία στην συνέχεια καταφεύγει σε πολλούς τρόπους για να κάνει παιδιά. Η σκηνοθέτιδα παραδέχτηκε πως η «Γέρμα» αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου γιατί όπως είπε ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα έχει να κάνει με την ψυχή του ανθρώπου, με τα ανθρώπινα συναισθήματα μέσα από ένα ποιητικό λόγο.

Η σκηνοθέτιδα πρόσθεσε επίσης πως « για παιδιά της ηλικίας των 15 – 17 ετών που δεν έχουν ζήσει εμπειρίες της ζωής το να υποδύονται τέτοιους ρόλους είναι αρκετά δύσκολο». Εμείς κατέληξε η κ Αθανασίου ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή για να γνωρίσουν οι μαθητές ένα σημαντικό δραματουργό του 20ου αιώνα και από εκεί και πέρα η εξασφάλιση κάποιου βραβείου στα πλαίσια των 24ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου είναι καλοδεχούμενη, όπως είπε.

Ο Δήμαρχος της Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε μετά το πέρας της παράστασης πως ήταν μια εξαιρετική παράσταση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα